De tantra technieken van een goede HR-adviseur
05 november 2020 
3 min. leestijd

De tantra technieken van een goede HR-adviseur

Elke maand kom ik online samen met een clubje andere ondernemers om beter te worden in wat ik doe.

Het zijn allemaal nogal verschillende types. De baas van een advocatenkantoor, iemand die verstokte peukenpaffers helpt met stoppen, een manager van een kleine filmstudio.

En ook een heuse tantra masseuse. Die heet natuurlijk geen Ella of zo, maar heeft de prachtige naam Shatavari.

Vorige week vertelde ze ons een paar verhalen over haar nieuwe tantra-opleiding en de hele groep hing aan haar lippen. Het was namelijk nogal verleidelijk.

En ook al had ze haar nieuwe opleiding nog helemaal niet af, iedereen wilde deze blind kopen, zelfs de meest autistische ondernemers die al barfneigingen krijgen bij alleen al de gedachte aan een intieme relatie.

En misschien denk je nu… Tantra, dat is toch iets ranzigs met hitzige sãcks enzeu?

Nou nee dus. Tantra draait dus niet om gericht op je doel af en ff lekker climäksen, maar juist om te leren geven en ontvangen.

Het gaat erom dat je overtuigingen en de ideeën die je over jezelf hebt, durft te herzien. Om verbinding, om acceptatie en om leven in het nu.

Ik wist het ook niet, maar het gaat dus om iets heel anders dan je dacht oelieboelie ;-).

Maar goed, sindsdien lig ik dus ’s nachts wakker en te woelen.

Want wat als je deze tantra-technieken zou kunnen toepassen op de werkvloer?

Als je alles los kan laten wat je denkt te weten over HR en onbevangen naar je eigen rol kunt kijken? Als je je geen zorgen maak over vroegâh of wakker ligt van môggel, maar vooral bezig bent met vandaag?

Wat nu als je die tantra-technieken kunt inzetten binnen jouw organisatie? Waarbij iedereen – directie, leidinggevenden en medewerkers – aan jouw lippen hangen. En waarbij er diepe verbinding is tussen alle lagen van jouw organisatie.

Wat nu als je precies weet waar dat gevoelige plekje van de directie zit, zodat jouw voorstel precies die sweet spot van die vierkante alfamannetjes raakt en zelfs het meest lastige HR-thema met open armen ontvangen wordt?

Als je afleert om snel te scoren, zodat je niet meer elke paar jaar in de armen van weer een nieuwe werkgever hoeft te vluchten?

Maar in plaats daarvan een orgiastisch hr-beleid neerzet, dat je hele carrière lang spannend blijft? En waarbij de manager je jouw hele werkzame leven trouw blijft?

Waarbij je leert om een betere verleider te worden, maar ook weet hoe jij het beste verleid kan worden. Zodat je een zoveel betere HR-adviseur wordt.

Ik vond het zo’n mooie gedachte, dat ik samen met Pauline Miedema een nieuwe online training aan het maken ben.

Ik wilde hem eigenlijk ‘Tantra-technieken van de hr-adviseur’ noemen. Maar dat is misschien een beetje te gemakkelijk geleend. Daarom noemen we de nieuwe training ‘Hoe word ik een HR adviseur met ballen’.

In deze gratis online mini-training leer je:

  • Wat de eigenschappen zijn van een goede HR-adviseur en hoe je erachter komt wat voor adviseur jij bent.
  • Hoe je de oogjes van je manager elke keer weer kunt laten glimmen zodra je met een voorstel komt, zonder dat je foute beïnvloedingstechnieken hoeft te gebruiken.
  • Waarom je moet stoppen met vaag HR-jargon en hoe je met een paar supersimpele aanpassingen alleen nog maar duidelijke taal spreekt, die iedereen binnen je organisatie binnen twee zinnen begrijpt.
  • Hoe je jouw directie inpakt met slimme verleidingstechnieken, waardoor zelfs de meest lastige HR-thema’s als warme broodjes over de toonbank gaan.
  • Hoe je ervoor zorgt dat HRM voortaan standaard op de MT-agenda staat en je bovendien steeds als eerste gevraagd wordt mee te denken over strategische HR-vraagstukken.
  • En nog veel meer…

Die online training is 3 december om 10:00, duurt 90 minuten en kun je gratis volgen.

Maar wel een waarschuwing vooraf:

  • Meld je alsjeblieft alleen aan als je ook echt aanwezig bent. Er is beperkt plaats en ik baal ervan al je niet komt opdagen en de plek bezet van iemand die wel gemotiveerd is om wat te leren.
  • De training is alleen geschikt als je nu al werkzaam bent als HR-adviseur en heeft ook alleen zin als je de overtuigingen en ideeën over jezelf in die rol durft te herzien.
  • Ben je op zoek naar een baan, vind je online trainingen wel een grappig tijdverdrijf, of hang je vooral de betweterige consultant uit? Meld je dan vooral niet aan, want ik gooi je er – tot groot plezier van de andere deelnemers – tijdens de training alsnog uit.
  • Ben je snel op je ieniepiemie getrapt, ben je alleen maar geïnteresseerd in gratis HR-meuk, of krijg je al afhangende mondhoeken als je één opvolgmail krijgt? Doe dan zeker niet mee, want we doen niet aan soft HR geneuzel, gaan je absoluut een verleidelijk aanbod doen voor een betaalde vervolgopleiding en sturen ook zeker te weten vaker mails.

Zit je nu driftig te knikken, moet je zelfs een beetje glimlachen om zoveel vrijpostigheid en heb je hier allemaal geen moeite mee? En wil je nog steeds graag meedoen? Dan ben jij klaar om een echt goede HR-adviseur (met ballen) te worden en meer dan welkom ;-).

Dit is de link om je aan te melden:

Inschrijven voor de gratis online training HR-adviseur met ballen