De Gezonde Geldgedreven Relatietherapeut
22 augustus 2023 
3 min. leestijd

De Gezonde Geldgedreven Relatietherapeut

Mocht je ooit overwegen om de HR-handdoek een keer in de ring te gooien en iets voor jezelf te beginnen, dan kun je het beste even ggrommen.

En dan bedoel ik niet dat je op op handen en knieden moet gaan zitten, je hoofd omhoog moet doen en je tanden moet laten zien terwijl je je keel laat grunten. 

Nee, ik bedoel dat je moet kijken naar Gezondheid, Geld en/of Relaties, waar je het ezelsbruggetje GGR-ommen voor kunt gebruiken, of de Gezonde Geldgedreven Relatietherapeut.

Want als je voor jezelf begint, is het goed om te weten dat er drie dingen zijn waar een mens altijd wel behoefte aan heeft:

  1. meer aandacht voor zijn gezondheid;
  2. meer geld om leuke dingen van te doen;
  3. een betere relatie met de mensen om zich heen.

Alledrie kan trouwens ook en komt vaker voor dan je denkt. 

En denk niet dat jij de enige bent met die behoefte, want het maakt geen flauws auws uit of je een HR-strijder bent zoals jij, een nerd in een programmeerhok, een commerciële rakker met een rode powerstrop om zijn nek, of een manager met een met bladgoud bestikt visitekaartje.

En weet je wat zo mooi is? Je kunt deze heilige drie-eenheid van gegarandeerd verkoopsucces vandaag nog gebruiken als je iets probeert te verkopen aan je MT. 

Misschien heb je een duurzame inzetbaarheidsplan liggen waar iets mee wilt, een nieuw salarishuis, of iets met strategisch personeelsbeleid.

Dat verkoop je met twee vingers in je neus en drie in je linkeroor, terwijl je ondertussen met getuite botoxlippen op je tenen fluit, als je maar gebruik maakt van de GGR. Jouw MT overtuigen wordt zo ongelofelijk simpel.

Geloof je me niet? Bekijk deze argumenten maar eens:

  1. Gezondere medewerkers zijn tot 14% productiever en leveren 18% tot 43% meer omzet op voor een organisatie. Ook de winst gaat omhoog, tot wel 23%.
  2. Omdat jij als manager hiervoor Geld investeert in je medewerkers, zullen deze ervaren dat je hen en hun gezondheid belangrijk vindt. Het verzuim daalt tot wel 81% en de betrokkenheid stijgt tot wel 13%.
  3. Omdat medewerkers ervaren dat je het beste met ze voor hebt, zijn ze loyaler, blijven ze langer bij en zullen je ook vaker aanbevelen op verjaardagsfeestjes of in hun netwerk. Je verloopkosten dalen en de kosten voor werving & selectie dus ook.

Zo simpel? Ja, zo simpel is het. En deze getallen heb ik niet uit mijn dikke teen gezogen. Dit zijn getallen uit een van de gerenommeerdste onderzoeken op het gebied van HR. 

En toch vinden veel HR-strijders het best spannend om zo concreet een paar getallen te roepen of ze te gebruiken in een presentatie of een plan. Terwijl dat precies is wat het gemiddelde MT nodig heeft om hun portemonnee te trekken. 

Wat zeker niet werkt, is dat je geen getallen roept, geen enkel bewijs levert dat jouw plan werkt of - erger nog - iets vaags roept als 'Ik vind dat we goed voor onze mensen moeten zorgen'. 

Ja dûh, en laat je gelijk de hond even uit, die zit ook al de hele middag binnen en dat is ook best zielig. Kom op zeg, je kunt veel beter.

Nee, wil je het MT overtuigen, en dat werkt het beste door even heel hard te GGR-ommen. Door Gezondheid, Geld en Relaties en het liefst dus alledrie, in de strijd te gooien.

Je hebt verder alleen een simpel verhaal, een paar goede getallen, en een beetje zelfverzekerdheid nodig dat wat jij te bieden hebt, nergens anders te koop is en jouw MT is om.

Maar goed, misschien vind je dit nog best wel spannend om ineens een ander verhaal te vertellen, misschien heb je niet alle getallen paraat, of kun je wel wat hulp gebruiken hoe je hier nu een goed verhaal van maakt.

Precies dat leer je in de training 'Zo word je HR-adviseur met Ballen'. 

Na de training ken je alle negen succesformules die ervoor zorgen dat jouw management gaat investeren in menselijk kapitaal. En ben je in staat om gewoon even lekker ggrommen in de boardroom.

Je gaat die dag aan de slag met je eigen HR-plan, dat je al hebt voorbereid voor de training. In de middag zet je de puntjes op de i en presenteert jouw plan aan het speciaal voor jou samengestelde MT en krijgt dan ook direct feedback.

Omdat het de eerste keer is dat we deze training geven, heb ik een mooi aanbod samengesteld. Maar let op, want vandaag is de laatste dag dat je je kunt aanmelden.

Alleen als je je vandaag aanmeldt, krijg je een aantrekkelijke korting van € 200,-- op de training, plus twee bonussen t.w.v. € 547,--. Je betaalt dus geen € 1.144 maar slechts € 597,--.

Het enige wat je hoeft te doen, is je aan te melden vóór de deadline. Die is vanmiddag om 18:00 uur. Daarna gaat de prijs omhoog.

Inschrijven kan via deze pagina. Je vindt daar ook alle informatie.

>>> Schrijf je in voor de training 'Zo word je HR-adviseur met Ballen'