De duistere geheimen van verzuimkwakzalvers
23 februari 2022 
1 min. leestijd

De duistere geheimen van verzuimkwakzalvers

Op mijn kantoor staat al jaren een pot met wonderpillen.

Die helpen tegen kaalheid, keelontsteking, netelroos, vlektyfus en honderden andere ziektes.

Ja ook tegen k en c.

Dat zei tenminste dat oude rimpelsteeltje op dat Franse marktje van wie ik ze kocht.

Bottomline van dit verhaal, dat ik uitgebreid beschrijf in de masterclass over verzuimbegeleiding: de pot zit eigenlijk vol met Smarties en het maakt niet uit wat voor ziekte je hebt: Münchhausen, netelroos, liesbreuk of lepra voor mijn part, met dit pilletje is er een flinke kans dat je geneest.

Dat komt door het placebo-effect.

Onze HR-wereld wordt ook al jaren geteisterd door zo'n placebo-effect.

Als ik vanochtend niet een excessieve zen-oefening op een nogal chemisch ruikend matje had gedaan, had ik het misschien wel een onuitroeibare epidemie genoemd.

Ik heb het dan over de verzuimkwakzalvers en arbobedriegertjes.

Duurbetaalde consultants met een doosje wonderspillen in hun binnenzak, waarmee ze wel even korte metten zullen maken met jouw hoge verzuim. Uiteraard tegen betaling van een flinke fee.

Iets wat hun goed recht is, zeker als jij zo'n dombo bent om dat te betalen, als hun oplossing tenminste zou werken.

Wat niet hun goed recht is, is dat ze je bedotten. En dat gebeurt vaker dan je denkt.

In de masterclass over verzuimbegeleiding vertel ik je daarom niet alleen het uitgebreide verhaal van dat Franse marktje en de wonderpillen, maar ook hoe je alle varianten van verzuimkwakzalvers en arbobedriegertjes herkent en er voor eens en voor altijd mee afrekent. Maar zeker ook:

  • Waarom sommige directies liever een paar duizend euro besparen met een goedkoop arbocontract, in plaats van tonnen te verdienen met een goed verzuimbeleid.
  • Waarom het negeren van verzuimbeleid hetzelfde is als het ontkennen van klimaatverandering.
  • Welke drie dingen er vaak mis gaan met verzuimbegeleiding en hoe jij voorkomt dat dit binnen jouw organisatie ook gebeurt door een simpel dingetje aan te passen.
  • Hoe je de signalen van een slecht verzuimbeleid herkent, zelfs als je verzuimcijfers nog goed zijn, zodat je een verzuimtsunami kunt voorkomen.
  • En nog veel meer.

Je kunt de masterclass over verzuimbegeleiding deze maand aanschaffen met 50% korting. Je betaalt dus geen € 125,--, maar slechts € 62,50.

>>> Koop de masterclass Verzuimbegeleiding met 50% korting