De boel volkrassen
15 mei 2023 
1 min. leestijd

De boel volkrassen

Marleen Hendriks van de Landstede groep vertelde me een paar weken geleden dat ze haar gesigneerde exemplaar van 'HR met Ballen' had uitgeleend aan haar manager.

Die las het in een ruk uit. Maar dat niet alleen, hij had ook nog hele zinnen met een lekkende vulpen onderstreept en bladzijden vol gepriegelhandschrift met zijn persoonlijke aantekeningen. Hij was zo enthousiast over wat hij las, dat hij de volgende dag al met zijn team aan de slag ging.

Marleen mocht wel een nieuw boek kopen als ze wilde...

Nu kun jij ook mijn boek kopen als je wilt, maar je kunt ook iets anders doen.

Want volgende week dinsdag 23 mei om 13:30 uur organiseer ik samen met Pauline Miedema weer een online mini-training waarin we je 9 van onze beste tips geven om een 'HR adviseur met ballen' te worden.

We vertellen je bijvoorbeeld:

  • Met welke zes zure appels HR elke dag te maken heeft. Waarom die zo kunnen frustreren, dat je je werk lang niet meer zo leuk vindt als eerst. We laten ze zien hoe je heel eenvoudig door die zure appels heen bijt, zodat HR weer het mooiste vak ter wereld wordt. 
  • Hoe je een HR-strijder wordt die het MT verslaat met eigen wapens. 
  • Waarom we HR nodeloos ingewikkeld maken en soms zelfs net doen alsof we een ICT-afdeling zijn. Hoe je in plaats daarvan weer terugkeert naar de kern van HR, namelijk mensen. 
  • Wat we kunnen leren van science fiction auteurs over het vakgebied HR en welke drie eenvoudige wetten er zijn geschreven die je morgen al kunt toepassen, zodat je gelijk beter in je vel zit en je werk weer leuk wordt.
  • Wat de reden is dat ingewikkelde definities over Duurzame Inzetbaarheid niet werken en dat zelfs 70% van de DI-projecten mislukt. En welke definitie van maar 10 woorden je kunt gebruiken om jouw DI-project wél succesvol te maken, zelfs als er nauwelijks budget beschikbaar is. 
  • Welke drie supereenvoudige ingrediënten nodig zijn om teams optimaal te laten presteren. Ingrediënten die elk bedrijf standaard in huis heeft, dus zonder dat je roze unicorns, barista koffie, een ballenbak of een chef werknemersgeluk nodig hebt.
  • Hoe je eeuwenoude verleidingstechnieken toepast in jouw rol als HR-adviseur, zodat je leidinggevende of directie ademloos aan je lippen hangen als je jouw HR-plan presenteert. 
  • Hoe je, door het toepassen van geheime Afrikaanse wijsheid van vier slechts woorden, ineens een topadviseur wordt, die elke directeur moeiteloos weet te overtuigen. 
  • Waarom wát je zegt veel minder belangrijk is dan hóe je het zegt. En waarom je dus nooit het MT zult overtuigen met een inhoudelijk HR-verhaal. 
  • En nog veel meer.

Anyway, als je alvast 9 tips voor HR-strijders wilt horen, zien en voelen, meld je dan vandaag even aan voor de online mini-training op 23 mei 13:30 uur. Dit is de link.

Aanmelden voor de gratis online mini-training Zo word je HR-adviseur met ballen >>>