Dat gaat nooit lukken zeiden ze
04 maart 2022 
2 min. leestijd

Dat gaat nooit lukken zeiden ze

Toen ik in 2006 zonder al teveel benul van arbo of verzuim het idee achter Arbokiezer bedacht, een website waar je heel gemakkelijk online een arbodienst zou kunnen vinden, werd ik door iedereen meewarig aangekeken.

Organisaties zouden nooit via een website een arbodienst zoeken, zei iedereen. 

Arbodienstverlening was namelijk veel te ingewikkeld. En er was minstens een lang gesprek met een arbo professor voor nodig. Die moest echt bij de klant langs, om al die materie uit te leggen.

Toch zette ik door, en pas in 2009 vond ik een softwaremaker die ook kon maken wat ik bedacht had. En toen ik de website later dat jaar lanceerde, had ik binnen een jaar 200 klanten. 

Dat waren echt niet alleen snelle ict-ondernemers, maar ook zorgbedrijven, onderwijsinstellingen en zelfs gemeentes met duizenden medewerkers.

Er was geen klant die het raar vond dat de dienstverlening via de telefoon en een website verliep, of eiste dat we eerst langskwamen om het allemaal uit te leggen. 

Snel voorwaarts naar 2022. Inmiddels helpen we bijna 2.000 klanten per jaar bij het vinden van een arbodienst met onze unieke combinatie van 100% online dienstverlening en persoonlijk advies.

De afgelopen tijd hebben we een nieuw idee. Namelijk dat we ook verzuimverzekeringen online willen aanbieden. Maar dan op de HR Navigator manier.

Dus 100% online, gecombineerd met persoonlijk advies. Gewoon aan de telefoon.

Waarbij je ook echt iets te kiezen hebt, dus niet alleen het favorietje van deze maand van de lokale tussenpersoon, maar keuze uit alle verzekeraars in Nederland.

Volgens iedereen die we spraken zou het niet werken. 

Want verzekeringen worden blijkbaar nog altijd aan de man gebracht door mannen in blauwe pakken en gouden manchetknopen, die eerst een paar uur bij je langs moeten komen om hoorcollege te geven. 

Om daarna een offerte op te sturen die je met een natte handtekening erop terug mag faxen. En nee, ik verzin dit niet. 

Verzekeringen zijn namelijk erg ingewikkeld, werd ons verteld. 

Als iemand tegen mij zegt dat iets niet kan, dan word ik altijd een beetje eigenwijs. Ik denk dan namelijk gelijk dat het wel kan. Dus de afgelopen tijd hebben we een pilot gedraaid.

Inmiddels staat de teller op 150 aanvragen. Alleen al in februari kwamen er meer dan 50 aanvragen binnen. 

Allemaal MKB-bedrijven die liever online hun verzekering vergelijken, dan een paar uur om tafel te gaan zitten met een verzekeringsadviseur.

En ik weet dus nu al dat ik wederom gelijk heb. Sorry lieve verzekeringsmensen.

Daarom hebben we inmiddels de deur geopend voor al onze klanten. 

Vanaf deze week kun je via onze speciale pagina over verzuimverzekeringen een vergelijking opvragen van de beste verzuimverzekering voor jouw situatie. 

Het aanbod is simpel

  • Vergelijk alle verzuimverzekeringen in de markt
  • Bespaar tot wel 40% op de premie 
  • Altijd persoonlijk advies t.w.v. 750 euro
  • Toegang tot de beste servicedesk in verzekeringsland

Dus, ben je op zoek naar de beste verzuimverzekering? Wil je niet het risico lopen dat je failliet gaat als je medewerker langdurig ziek wordt?

En wil je de beste premie van een verzekering die volledig is afgestemd op jouw organisatie? Dan vraag je via de link hieronder binnen twee minuten een vergelijking aan.

>>> Vergelijk de beste verzuimverzekering