Ergens in de vorige eeuw werd een jonge vrouw midden op straat neergestoken in New York.
30 minuten lang lag ze daar midden op straat te creperen. Ze vroeg smekend om hulp. Er lag een flinke plas donkerrood bloed om haar heen.
In dat half uur liepen maar liefst 38 New Yorkers langs deze vrouw. En wat deden die passanten?
Niets, helemaal niets. Niemand reageerde. Niemand bood hulp. Niemand kwam in actie.
Dat kwam omdat New Yorkers halverwege de vorige eeuw al zoveel informatie moesten verwerken, dat ze nogal passief waren, zeker in een crisissituatie.
Ze hadden last van infobesitas. Ofwel, ze zagen dingen wel gebeuren, maar ze waren niet in staat om te handelen.
Inmiddels is het 2020. En grote kans dat jij tijdens deze corona-weken look last hebt van extreme infobesitas. Nog veel meer dan die New Yorkers van een paar decennia terug.
Dat is heel simpel te verklaren, want je hersens zijn gewoon niet voldoende ontwikkeld om heel veel informatie tegelijkertijd te verwerken. Je verstouwt op één dag net zoveel informatie als je opa of oma in een heel leven.
Sterker nog, je bent maar in staat om 7 onderwerpen tegelijk te bevatten. Zijn het er meer, dan raak je verward en maak je verkeerde beslissingen.
Daarom zul jij een 'damsel in distress' waarschijnlijk ook niet helpen. Zelfs niet als zij op straat ligt dood te bloeden, zoals uit het New Yorkse experiment van Stanley Milgram blijkt.
Of zoals Richard Saulman dat zegt: "Lange tijd beseften mensen niet hoeveel ze niet wisten. Maar nu weten ze wat ze niet weten... en dat veroorzaakt stress".
Daarom ga je als reactie op al die onwetendheid nog meer lezen, tot je alle feitjes hebt gecheckt en gedubbelcheckt. Waarna je misschien wel alle statistieken paraat hebt, maar tegelijkertijd volledig apathisch bent geworden.
Wil je geen kortsluiting in je hersens krijgen? Dan is het dus de kunst om te stoppen met het opslurpen van nog meer informatie.
Want teveel informatie, leidt tot stress en werkdruk, en vergroot de kans dat jij burn-out verschijnselen krijgt. Net als 16 procent van de Nederlanders.
Om je te helpen op een gezonde manier om te gaan met werkdruk, hebben we daarom een speciale masterclass voor je gemaakt.
In die masterclass leggen we je ook uit hoe je op een goede manier omgaat met alle informatie die op je af komt.
En waarom je niet harder moet gaan werken om al die informatie te verwerken, maar juist zachter.
En dat dit echt iets heel anders is dan lui zijn. Sterker nog, je baas en je collega's zullen al snel naar je toekomen en vragen hoe je dat toch allemaal doet.
Terwijl jij volop energie overhoudt voor leuke dingen. Waarbij je die laptop 's avonds niet meer open hoeft te klappen. Een manier van werken die bovendien helemaal bij jou past. Bij jouw ritme, of je nu een ochtend- of avondmens bent.
Een manier die bovendien uniek is en die maar voor één persoon werkt, namelijk voor jou alleen...
Hoe? Dat vertellen we je in de masterclass omgaan met werkdruk. Die maakten we samen met werkdruk deskundige Marijke Hoekstra. Zij vertelt je alle ins en outs over omgaan met werkdruk en heeft een paar gouden tips om binnen een week af te slanken van je infobesitas
Je kunt je nog maar een paar dagen aanmelden hiervoor. Dus wees er op tijd bij.
De masterclass over werkdruk is onderdeel van het HR Masterminds programma. Een online opleidingsprogramma voor HR-professionals die toe zijn aan next level HR.