Close encounter met een kwaadaardig zeepaard
23 april 2020 
1 min. leestijd

Close encounter met een kwaadaardig zeepaard

Colin stond ons al op te wachten op de kade. Een forse stoere zeebonk. Met een flinke grijze baard, een door zout en wind verweerde kop, maar met een sympathieke glimlach. Het type ruwe bolster, blanke pit.

Colin was kapitein van de Jacobite, een nogal fors uitgevallen onderzoeksboot.

Compleet met diepzeesonar, onder- en bovenwatercamera's die vijf kanten uit filmden, en supersonische turbomotoren. Deze boot was monsterproof, dat zag je zo.

Colin kon ook lekker verhalen vertellen. Zo kwam hij in 1974, om half zeven 's ochtends, terwijl er een diepe mist over het meer hing, oog in oog te staan met zijn eigen lievelingsmonster Nessie.

En wat alle andere tourguides je ook vertellen, hij is de enige die Nessie ooit echt in levende lijve had ontmoet. De rest was één grote touristenmaffia, die je foto's lieten zien van bomen, uit het water stekende geschoren mannenbenen, of een hoog opzwiepende golf.

Niks geen kwaadaardig zeepaard, maar één grote fopperij, van geldbeluste Sassenachs.

Zo niet Colin, want de boot hing vol met authentiek uitziend beeldmateriaal, van zijn close encounter met dit beroemde waterreptiel uit het dinosaurustijdperk.

En daarom vaart hij al tientallen jaren, tot ver na zijn pensioen, als een true Scotsman over zijn eigen loch. Waarbij hij met rollende R de ene na de andere fascinerende Nessie-anekdote op je afvuurt.

Als je ooit naar Schotland reist, dan is een trip naar Loch Ness absoluut een must. Ja, het is toeristisch, maar ook absoluut prachtig.

En stel nu dat precies jij degene bent die het monster Nessie live zou zien? En die ene foto maakt die bewijst dat Nessie bestaat?

Wat ook zeker de moeite waard is om te bezoeken, zijn onze nieuwe monsterpagina's.

Daar hebben we het niet over enge bloedstollende beesten, maar over alles wat met HR te maken heeft.

Vandaag bijvoorbeeld is dat de monsterpagina over arbodiensten en verzuimbegeleiding.

Misschien denk je nu: dat kan helemaal niet tippen aan Loch Ness of Schotland.

Ik garandeer je, arbodienstverlening is veel leuker dan je denkt. En, je kunt er zelfs heel veel geld mee verdienen. Ook, of zeker nu, midden in de coronacrisis.

Als je tenminste de tips opvolgt die op onze pagina staan. Daarmee maak je trouwens ook gelijk korte metten met alle arbomonsters en arbofabels.

>> Bekijk de nieuwe arbodienst-pagina hier