Op de goedgevoel site fmylife.com vertelde Lana dat ze een hele opvallende manier gevonden heeft om een van de grote besluiten van haar leven steeds nog efkes langer uit te stellen.
Want elke keer als haar moederinstinct de overhand krijgt en ze vindt dat ze nu echt aan kinderen toe is, denkt ze even terug aan de nogal breindode buurvrouw die haar kinderen een tijdje terug een niet al te sprankelend kinderkunstwerk heeft laten maken.
Op haar nieuwe auto. Met een permanente markeerstift.
Wat voor Lana genoeg is om de grote kinderwens nog even uit te stellen.
Als het gaat om grote veranderingen in je leven, dan duurt het soms een tijdje voordat je in beweging komt. Al dan niet geholpen door wat afschrikwekkende voorbeelden.
Maar als je dan een besluit neemt, dan hebben de meeste mensen wel de neiging om opeens hard te gaan rennen. Of dat denken we tenminste.
Want in ons hoofd zijn we misschien allang in de toekomst, maar met ons gedrag dralen we nog een flink tijdje in het verleden. Misschien dat we in onze gedachten al wel zijn veranderd, maar onze auto-pilot staat nog gewoon afgesteld op de automatische piloot uit het verleden.
En dat loopt niet echt lekker natuurlijk. Want er is een flink verschil in wat we willen bereiken en wat we ondertussen aan het doen zijn. Dus met je hoofd lig je al je op je luierbed van je vakantieadres, maar ondertussen moet je de reis nog boeken en je koffer pakken.
Gek genoeg hebben we daardoor de neiging om heel hard te gaan hollen, omdat we denken het daarmee op te lossen. Maar juist door te gaan hollen, vertraag je het proces van verandering.
Arend Ardon adviseert daarom bewuste vertraging. Om even heel bewust stil te staan bij je ingebakken gewoontes. Gewoontes die je afleiden van wat je echt wilt. Zodat je daarna doelgericht kunt versnellen.
Als je ontevreden bent over je arbodienst, heb je misschien ook de neiging om direct te gaan hollen. Even wat belletjes, vragen aan een collega, snel een alternatief zoeken. Een arbodienst die wel doet wat je vraagt, een die wel je probleem oplost.
Grote kans dat je je ook hier onbewust laat afleiden van wat echt belangrijk is.
Waardoor je er niet achterkomt wat er nu precies speelt in jouw organisatie, of wat nu de echte reden is dat de samenwerking met je arbodienst niet meer werkt. En dat hoeft zeker niet altijd je huidige arbodienst te zijn.
Als je daar wat hulp bij nodig hebt, bijvoorbeeld als je wilt weten welke vragen je jezelf dan zou moeten stellen, of wat eigenlijk precies een goede arbodienst is, of als je gewoon wilt weten wat voor jou eigenlijk de beste arbodienst is - zeg maar een waarbij je niet meer twijfelt of je er kindjes mee zou willen - schrijf je dan in voor de online workshop over de Inkoop van Arbodienstverlening en Preventie. De volgende workshop is 17 mei om 13:30 uur.
In die workshop vertragen we bewust en staan we stil bij alle vragen die belangrijk zijn als je een nieuwe arbodienst zoekt. Bijvoorbeeld:
- Welke 5 valkuilen er zijn als je op zoek gaat naar de beste arbodienst.
- Hoe je voorkomt dat je verkeerd ingerichte arbobeleid je tienduizenden euro's kost.
- 5 niet te missen feiten en fabels over arbodienstverlening die niemand je vertelt.
- Hoe je door alle glimmende folders en verkooppraatjes van arbodiensten heenprikt, zodat je nooit meer een verkeerde arbodienst kiest.
- Hoe je in 3 simpele stappen direct aan de slag kunt met preventie en duurzame inzetbaarheid en zorgt dat het ook echt werkt.
- Waarom gratis arbo niet bestaat en zelfs niets anders is dan een fopcontract, met teleurstelling, frustratie en een vette rekening als resultaat.
- De 3 redenen waarom het eigen regie model zelden meer werkt en zelfs zorgt voor honderden miljoenen extra schade voor de BV Nederland.
>>> Aanmelden gratis online workshop Inkoop Arbodienstverlening en Preventie