Bloeddonatie van een geschminkte rockster
05 januari 2021 
2 min. leestijd

Bloeddonatie van een geschminkte rockster

In 1977 waren de geschminkte rocksterren van Kiss zo’n beetje de heetste sterren ter wereld. En als je een hete ster bent, dan doe je soms rare dingen.

Tuurlijk, de mannen liepen in plastic glitterpakken op nogal hoge moonboots. En hun gezichten bevatten meer plamuur dan dat van een gemiddelde zestienjarige pubert.

En Gene Simmons stak om de haverklap zijn dubbeldekker tong uit. Waarmee hij trouwens altijd de wedstrijd wint wie de langste heeft. Maar dat bedoel ik allemaal niet.

Nee de heren hadden bedacht dat ze bloed gingen aftappen. En nu denk je natuurlijk, wat aardig van die jongens dat ze bloed wilden doneren aan de bloedbank.

Maar dat was dus niet zo. En de bloedbank zat waarschijnlijk ook niet te wachten op rode bloedlichaampjes gemengd met alcohol en drugscocktail van deze rockmannen.

Nee, het bloed was bestemd voor hun eerste Marvel comic, waarin de sterren zelf schitterden in een episch rockavontuur. Het bloed werd van de heren afgetapt om te mengen met verf, waardoor de bloedspetters levensecht van het papier knalden.

Daar moet je wel wat ballen voor hebben. Als rockster, want die hebben vaak wel een dingetje met naalden, maar ook als tekenaar, omdat je ineens met een soort van ecoline werkt in plaats van acrylverf. En bloed dat alle kanten op gutst, is nooit fijn.

En natuurlijk als Marvel, die tegenwoordig grossiert in ultrabrave superhelden, maar het toen blijkbaar nog wel aandurfde om een klein beetje te shockeren.

Als HR-adviseur kun je soms ook wel wat ballen gebruiken. Want in die rol heb je vaak ook te maken met stripachtige karikaturen. Vaak een bonte stoet van eigenwijze managers, medewerkers die het allemaal beter weten en jij die alles mag oplossen.

Je hoeft niet gelijk rare schmink op te doen of je tong uit te steken naar je baas of zo, maar soms is het wel beter om iets in jouw gedrag te veranderen, zodat je directie of leidinggevende met een nieuwe blik naar je kijkt.

Waarbij het goed is om net als die rocksterren van Kiss af te wijken van de gebaande paden.

En dat is nog niet zo makkelijk, want je tast vaak in het duister over de echte beweegredenen van je manager, of ze zijn vooral overtuigt van hun eigen gelijk en hebben nogal moeite met luisteren.

Daarom is er 25 januari de gratis online mini-training: “hoe word ik een HR-adviseur met ballen”. Daarin leer je:

  • Wat de eigenschappen zijn van een goede HR-adviseur en hoe je erachter komt wat voor adviseur jij bent.
  • Hoe je de oogjes van je manager elke keer weer kunt laten glimmen zodra je met een voorstel komt.
  • Waarom je moet stoppen met vaag HR-jargon en hoe je met een paar supersimpele aanpassingen alleen nog maar duidelijke taal spreekt.
  • Hoe je jouw directie inpakt met slimme verleidingstechnieken, waardoor zelfs de meest lastige HR-thema’s als warme broodjes over de toonbank gaan.
  •  Hoe je ervoor zorgt dat HRM voortaan standaard op de MT-agenda staat en je bovendien steeds als eerste gevraagd wordt mee te denken over strategische HR-vraagstukken.

Aanmelden kan via deze link