Ben je een beetje aangekomen?
07 november 2022 
2 min. leestijd

Ben je een beetje aangekomen?

Voordat hij veganist werd, was hij eerst succesvol politicus, acteur en kampioen Hulk spelen tussen allemaal andere mannen in strakke rood heupslipjes.

Hij heeft een onweerstaanbaar accent, dat uit duizenden te herkennen is, en praat in one-liners. De bekendste is natuurlijk 'I'll be back'.

Zelfs als je maar half zo oud bent als ik weet je nu dat we het hebben over Arnold Schwarzenegger.

Toen onze Arnold nog een Arnoldje was, wastie nogal een uitslover, want hij wilde spierbundelkoning worden en dus krachtpatserde hij de hele dag in de sportschool. Hij sliep er nog net niet.

En hij nam vast ook wel wat pilletjes, en dan niet om lekker sociaal te zijn of een avondje te dansen, maar om die spieren nog een beetje extra massa te geven, omdat je dat toen zo'n beetje cadeau kreeg bij een sportschool abonnement.

Maar alleen keihard trainen om kampioen te worden was niet genoeg, want al zijn concurrenten trainden minstens zo hard, en allemaal namen ze dezelfde spiergroei pilletjes.

En aan zijn schattige accent had hij ook niets als ie een 'front lat spread' of een 'side chest pose' moet doen.

Dus hij deed nog iets anders om kampioen te worden. Want vlak voor de bodybuild wedstrijd begon, en vlak voor hij zijn gespierde torso insmeerde met geurende kokosolie,  liep hij nog even een rondje langs zijn belangrijkste concurrenten. 

En dan zei hij dingen als: 'Hé, ben je nu wat aangekomen sinds de laatste keer? Lukte het niet om dat kleine kwabje onder je borst weg te trainen?"

Wat natuurlijk heel vilein is, en zijn tegenstander net even iets van zijn stuk bracht vlak voordat die het podium op moest. Want als je maar een beetje onzeker bent, dan sta je opeens niet zo lekker meer in je niets verhullende heupslip een 'front double biceps' te doen. 

Wat Arnold deed was dat hij niet alleen feilloos aanvoelde wat de sterktes waren van zijn tegenstanders. Maar dat hij zich ook verdiepte in hun zwaktes. 

Want in een wereld waar alles draait om uiterlijk vertoon maakt een mini-kwabje dat er vorige week nog niet zat, het verschil tussen kampioenschap of de achterhoede. 

Door zijn concurrenten alleen al het idee te geven dat ze minder strak in hun geoliede vel zaten, kon hij van ze winnen.

Moraal van dit verhaal? Door alleen met een paar dumbells te trainen kom je er niet, zeker niet in de echte wereld. 

Net zomin is alleen een inhoudelijk verhaal over HR genoeg om je MT te overtuigen. Zelfs niet als dit een heel belangrijk HR-thema is. 

Je moet het ook kunnen verpakken en verkopen, het liefst op een manier die aansluit bij wat jouw MT wil horen.

In mijn nieuwe boek ‘HR met ballen’ leg ik je uit hoe je jouw HR-plan zo aantrekkelijk maakt dat het MT willoos aan je lippen hangt als jij het presenteert. En ik geef je ook een paar simpele formules waarmee het MT ronduit hebberig wordt van je HR-plannen.

Op de speciale website van 'HR met ballen' vind je alle informatie en alleen daar kun je ook de speciale edities van het boek bestellen. Dit is de link.

Ps. Actie verlengd! Bestel je het boek vóór 18 november, dan maak je ook kans op een van de extra 5 gesigneerde limited editions van het boek, inclusief het ultieme HR survival pakket.