Bekloppelarij
24 augustus 2022 
2 min. leestijd

Bekloppelarij

Omdat ze bij mij in de familie regelmatig spoken zien, dacht ik eerst dat ik een geestverschijning zag.

Dat het vrouwtje van de Chinees op het plein om de hoek was overleden en ze nu in het bos voor altijd aan het wandelen was.

Want elke ochtend kom ik het Chinese theelepelvrouwtje tegen, op bijna precies dezelfde plek, daar waar het bos een stukje omhoog gaat in 39 traptreden, een rondje maakt en uitkomt op een open plek met een half vergane beuk.

Ook al heb ik haar al minstens driehonderd keer gezien, ze doet net alsof ze mij niet ziet. Ze kijkt star voor zich uit en negeert me volledig. Alsof ik niet besta en zelf een geestverschijning ben, zelfs als ik breeduit glimlachend goedemorgen zeg.

Eerst liep ze nog met haar kleine armpjes stijf over elkaar, maar sinds een tijdje beklopt ze zichzelf.

Als je aan komt lopen, hoor je in de ochtendstilte van het bos al het monotone tikken van haar hand. Waarmee ze op haar polsen slaat, of op haar schriele dunne bovenarmpjes en soms zelfs in haar nek.

Als je langs haar loopt, gaat ze daar gewoon mee door, zonder op te kijken, haar dof in het niets starende ogen verstopt achter een zonneklep die twee keer zo groot is als haar kleine verschrompelde hoofdje.

Ik zou haar willen vragen waarom ze dat doet, maar durf het niet, want eerlijk gezegd weet ik nog steeds niet zeker of ze nu gewoon het vrouwtje is van het Chinese restaurant, of toch haar geest die geen rust heeft gevonden.

Dat komt misschien ook omdat ik niemand anders ken die haar heeft gezien en bang ben voor de waarheid.

Ondertussen loopt ze daar maar haar rondje, de trappen op en de trappen weer af, precies op een van mijn favoriete plekjes in het bos.

Vanmorgen bedacht ik me, dat er misschien een reden is dat ik het theelepelvrouwtje steeds tegenkom. Want veel tussenpersonen doen eigenlijk hetzelfde als het klopvrouwke. 

Je komt ze altijd tegen op dezelfde plek en hun advies is nogal monotoon.  

Want ze lopen ook steeds hetzelfde rondje en kiezen daarbij altijd dezelfde verzekeraar. 

Voor elke vraag en voor elke klant. Omdat ze daar zulke goede afspraken mee hebben, of een leuke extra bonus van krijgen. Dus niet per se omdat die verzekeraar goed bij jouw vraag past. 

Want jouw vraag lopen ze straal voorbij, met een strak gezicht wordt die genegeerd. Zelfs als je volmondig goedemorgen zegt, verandert er niets aan het advies. Alsof je een geest bent.

Je had trouwens net zo goed de geest van de buurman kunnen zijn, voor het advies had dat niet uitgemaakt. 

Als het jou niet uitmaakt dat jouw adviseur steeds met hetzelfde aanbod komt, of als je denkt dat je een hele goede relatie hebt met je adviseur, terwijl hij je feitelijk straal negeert, dan is onze quickscan Verzuimverzekeringen niets voor jou. 

Wij stellen je namelijk flink wat vragen en gaan een echt gesprek met je aan over de risico's die je als ondernemer wilt en kunt lopen. 

Als jij geen zin hebt om een paar wezenlijke ondernemersvragen te beantwoorden, dan heeft het weinig zin om die in te vullen.

Maar als je het wel fijn vindt, dat iemand jou als ondernemer uitdaagt een paar kritische vragen te beantwoorden, of als je gewoon benieuwd of je ook tot wel 40% kunt besparen op je premie, of gewoon omdat je sinds een tijdje personeel hebt en wilt weten of een verzuimverzekering iets voor jou is, dan vul je nu alvast de eerste vijf simpele vragen van de Quickscan Verzuimverzekering in. De rest komt wel als we je spreken.