We spreken over 13 juni 2008 en Raymond Domenech, de 56-jarige bondscoach van het Franse elftal, heeft besloten dat twee van de absolute topspelers niet mee mogen spelen tegen het Nederlandse voetbalelftal.
Het gaat om Robert Pires en David Trezeguet. Die laatste is de absolute topscorer van Frankrijk op dat moment. Maar miste dus wel de strafschop in het WK van 2006, waardoor Frankrijk verloor en geen wereldkampioen werd.
De analyse van Domenech? "Hij is een weegschaal met verkeerde antecedenten. Zijn aanwezigheid leidt tot onrust, zijn sterrenbeeld past absoluut niet in de ploeg."
Pires is een schorpioen en Trezeguet is een weegschaal. Die sterrenbeelden werken niet binnen een team en die moet je vermijden, vindt Domenech.
Vissen en kreeften werken dan weer wel. En leeuwen? "Poeh hé, als die achterin staan, gaat het altijd fout, want vroeg of laat willen die zich laten zien."
Het Franse team bevat uiteindelijk geen enkele weegschaal of schorpioen. Wel vier vissen, drie rammen, vijf leeuwen en drie kreeften.
De uitkomst van al die sterrenkijkerij? Op het WK van 2006 kreeg Domenech nog een beetje gelijk, maar in 2008 eindigde Frankrijk als laatste in de poule met één punt en het hele astrologische supportteam kon vervroegd naar huis.
Ik snap het wel, want hij had gewoon een stier op moeten stellen ;-)
Maar serieus, als je aan de slag gaat met échte onderwerpen - dus zeker niet voetbal - maar bijvoorbeeld Duurzame Inzetbaarheid, dan heb je niets aan de stand van de maan of de sterren. Dan moet je met feiten en cijfers komen.
Keiharde getallen, waarmee je het MT overtuigt om te investeren in een onderwerp dat voor de gemiddelde manager klinkt alsof je zojuist je volledige collectie bergkristallen uit de kast hebt gehaald en er glazig overheen wrijft, terwijl er mist uit je oren komt en je tegelijkertijd "abacadabra!" roept.
Wil je aan de slag met Duurzame Inzetbaarheid, dan zul je het eerst concreet moeten maken. Zo tastbaar als een balans met een mooi eigen vermogen, of de dikke vette winst van het volgende kwartaal.
Als je dat doet, heb je namelijk opeens de volle aandacht van je manager en dat is precies wat je wilt als je aan de slag wilt gaan met Duurzame Inzetbaarheid.
Heel veel meer tips en een eenvoudige blauwdruk om super simpel te starten met Duurzame Inzetbaarheid, krijg je in onze gratis online mini-training 'Duurzame Inzetbaarheid in pittige tijden'.
Want, of je nu een team vol rammen, vissen of watermannen hebt, zonder vitale medewerkers kom je nergens. En daar kun je maar beter vandaag nog mee beginnen.
De gratis mini-training over Duurzame Inzetbaarheid is dinsdag 31 oktober om 13:30 uur en duurt ongeveer 60 minuten. Dit is de link.
Aanmelden voor de gratis mini-training training DI in pittige tijden >>>