Anders verkoop je toch gewoon je Gucci collectie?
18 februari 2022 
2 min. leestijd

Anders verkoop je toch gewoon je Gucci collectie?

Okay, je ontmoet dus iemand op Tinder.

Die heeft een tof leven, met privé-jets, dure limousines die je naar miljardairsfeestjes in clubs rijden, waar je twee mille moet aftikken om aan een wit plastic tafeltje te mogen zitten met seksie champagnemeisjes in ultrakorte rokjes.

Een maand lang reis je met hem de wereld over, want je bent namelijk opeens aan het daten met de erfgenaam van een rijke Joodse diamanthandelaar.

Die heeft niet alleen een imposante collectie Gukki, Verzakje en Luis Vulton, maar ook een onuitputtelijke bankrekening, waarbij er elke dag weer tienduizenden dollars worden verbrast aan zinloze spendeerderij die alleen hersendode miljonairs kunnen verzinnen.

Er is alleen een probleem en dat zijn de vijanden van deze machtige diamantenbaas. Die volgen hem overal en het is wachten tot het mis gaat.

En natuurlijk gaat het mis, waarna het de beurt is aan het meisje om de redder in nood te spelen.

En zo begint een potje oplichterij van de bovenste plank, waarbij intelligente vrouwen soms tonnen afhandig wordt gemaakt. De documentaire hierover, de Tinder Swindler, is er een die je moet gaan zien.

Al is het alleen maar om Ayleen, de Nederlandse die 14 maanden lang de toekomstige vrouw dacht te zijn van Simon Leviev en al droomde van goudkleurige rompertjes met ingezette diamantjes, de ultieme wraak te zien nemen.

Ik verklap niets anders dan te refereren naar een hele oude reclame ergens uit begin jaren tachtig, waarbij een vrouw tegen haar man in geldnood zei: "Anders verkoop je toch gewoon je boot?"

De manier waarop Ayleen haar geldcrisis te lijf gaat is een juweeltje. Inclusief de vileine glimlach om haar mond als ze beseft dat ze haar goldigger een briljantje van eigen deeg heeft gegeven.

Aanstaande maandag geven Pauline en ik de gratis online mini-training 'HR-crisismanagement zonder klotsoksels'.

Ik beloof je dat onze oplossingen voor een HR-crisis niet zo gemeen zijn als die van Ayleen, maar wel dat jij na het volgen van deze mini-training van diadeem tot Jimmy Choo-teen helemaal klaar bent voor de volgende crisis. 

Ik beloof je ook dat je bij de volgende crisis wel koelbloedig blijft, zelfs als de wereld om je heen in tranen uitbarst. En dat je in plaats van in paniek te raken, net als Ayleen iets heel anders gaat doen. 

Deze training is iets voor jou als je wilt weten: 

  • Waarom er altijd weer een volgende crisis komt en wat je vandaag al kunt doen om voortaan elke crisis als een ware zen-master te kunnen weerstaan, zonder dat je nog last hebt van klotsoksels of gierende hyperventilatie. 
  • Hoe je voorkomt dat je bij een crisis in blinde paniek de verkeerde besluiten neemt, waardoor jouw organisatie als een lemming het ravijn instort. 
  • Hoe je tijdens een crisisperiode jouw meest waardevolle informatie verkrijgt door totaal iets anders te doen dan wat de boeken je adviseren. 

De training is aanstaande maandag 21 februari om 13:30 uur en je kunt aanmelden via de link hieronder. 

>>> Aanmelden voor de gratis training 'HR-crisismanagement zonder klotsoksels'