Als je nieuwe medewerker het liefst door rotte vis rolt
22 juli 2021 
2 min. leestijd

Als je nieuwe medewerker het liefst door rotte vis rolt

Er liggen miljarden lijkjes op het strand van Ameland.

Slierten dode wezens liggen kilometers lang als opgeblazen bruin badschuim te rotten in het zand. Het zijn mosdiertjes, lees ik op NOS.

Nu ga ik het niet hebben over het klimaat vandaag, wat volgens Ecoloog Cora de Leeuw de reden kan zijn dat de mosdiertjes massaal afsterven.

Nee, ik wil het hebben over die hond op de foto bij dat artikel. Want hoe erg het afsterven van die beestjes misschien ook is, in elk geval een iemand is er zo te zien nogal blij mee.

Die ligt lekker te rollebollen in de rotte vislucht van de mosdiertjes. 

Doen honden wel vaker, in dode dieren rollen, of verse paardenvijgen, of lekker in de kwatta van een rokende voorbijganger. Althans dat doet mijn Stabij Sam als ze ook maar even de kans krijgt.

Maar stel nu dat je net vet hebt geïnvesteerd in het werven van nieuwe medewerkers.

Dus je hebt eindelijk de ideale hulphond, een trouwe viervoeter, of een extra maatje voor de collega's van die onderbezette afdeling gevonden. 

Een die altijd enthousiast is, goed luistert, al een tijdje zindelijk is en al heel veel kunstjes kan.

Dan ga je daar net als met een puppie enthousiast mee aan de slag. En dat doe je met je onboarding programma voor nieuwe medewerkers.

Hoe werkt het hier, loop maar een dagje mee met deze collega, ga op de koffie bij de directeur.

Maar wat nu als die nieuwe medewerker ineens van rollen in rotte vis houdt? 

Kan gebeuren, maar dat wil je vast wel een beetje in toom houden, want voordat je het weet stinkt je hele bedrijf naar gefermenteerde paling.

Maar hoe doe je dat precies? Hoe ga je aan de slag met een onboarding programma waarbij de nieuwe collega direct snapt dat dat niet de bedoeling is? En hoe voorkom je dat nieuwe medewerkers binnen no-time weer bij je wegrennen?

Deze maand hebben we daarom een speciale Masterclass over Onboarding voor je. Hierin leer je:

  • Hoe je van de introductieperiode voor nieuwe medewerkers een ervaring maakt die lijkt op een perfecte eerste date, zodat je zeker weet dat je de ware bent voor elkaar.
  • Welke 9 simpele dingen je kunt doen, waardoor een medewerker zich al welkom voelt nog voordat hij of zij is begonnen. 
  • Hoe het komt dat 70% van de medewerkers niet zo enthousiast is over de eerste periode bij een nieuwe werkgever en hoe jij dit met 3 eenvoudige aanpassingen in je inwerkprogramma voorkomt.
  • Hoe je voorkomt dat nieuwe medewerkers lost in space zijn zodra ze een introductieprogramma achter de rug hebben.
  • Wat er gebeurt als je nieuwe medewerkers als machines behandelt en waarom je elke nieuwe medewerker beter een eigen onboarding programma kunt geven, zodat ze zich als een vis in het water voelen.
  • Welke 8 dingen jij niet moet doen bij het onboarden van nieuwe medewerkers, zodat ze niet binnen 6 maanden alweer net zo hard weghollen.

Je kunt de Masterclass over Onboarding tot 31 juli bestellen met 50% korting. Je betaalt dan geen € 125,-- maar slechts € 62,50.

>> Bestel de masterclass Onboarding met 50% korting