Alledaagse manier om personeel langer aan je te binden
16 februari 2023 
1 min. leestijd

Alledaagse manier om personeel langer aan je te binden

Na al dat sentimentele valentijnsgedoe, heb ik gisteren de ergens in 1970 totaal geflopte, maar gek genoeg briljante plaat Waterfront van Frank Sinatra gedraaid.

Ook omdat je wat teksten schrijven betreft daar een puntje aan kunt zuigen.

Waterfront is een chronologisch verhaal over een man die met zijn twee zoons achterblijft in het kleine dorpje Watertown, waar zijn vrouw hem heeft verlaten. Elk liedje is een brief aan haar. Brieven die hij nooit zal posten, maar in een la bewaart.

Neem dit stukje hogeschool poëzie van het nummer 'Quietly said goodbye'.

There is no great big ending
No sunset in the sky
There is no string ensemble
And she doesn't even cry
And just as I begin to say
That we should make another try
She reaches out across the table looks at me and quietly says good-bye

There is no big explosion
No tempest in the tea
The world does not stop turning round
There's no big tragedy
Sitting in a coffee shop
With cheesecake and some apple pie
She reaches out across the table looks at me and quietly says good-bye
Good-bye

Nu ja, ik vind dat prachtig, omdat Sinatra op dat album met kleine woorden en alledaagse gebeurtenissen een hele wereld schept waar je vanzelf wordt ingezogen.

Wat dat te maken heeft met een PMO, het thema van deze week?

Misschien niets en tegelijkertijd alles. 

Want stel nu, dat je met je medewerker aan een tafel zit in een koffietentje en dat je wil voorstellen om het nog maar eens te proberen, of misschien wel een promotie wilt geven, maar dat zij of hij dan zachtjes zegt: "De groeten baas."

"Want je hebt nooit voor me gezorgd en nu zou je dat opeens wel gaan doen?"

Omdat je rijkelijk laat bent met het aanbieden van een paar dingen, die de vitaliteit van je medewerkers kan vergroten, zoals dus een PMO. 

Dat zou best jammer zijn toch? Want het is niet zo, dat er een buslading vervangers op de parkeerplaats staat te wachten of zo.

Dus misschien is het een goed idee om, ver voordat dat gesprek in dat koffietentje er gaat komen, jij al in actie komt. Zodat je medewerkers niet alleen vandaag, maar ook morgen gezond en met plezier hun werk kunnen doen. 

En dat doe je door vandaag nog in actie te komen en je te verdiepen in een PMO, kort voor Preventief Medisch Onderzoek. 

Iets wat trouwens, naast een contract met een arbodienst en een RI&E, de derde verplichting is die je als werkgever hebt als het gaat om het welzijn van je medewerkers.

Door dat te doen, blijven ze nog jaren bij je, in plaats van dat ze je misschien morgen al een welgemeend 'toedeloe' toefluisteren boven een stukje appeltaart.

Meer weten? Kijk dan op de speciale PMO-pagina. Daar kun je ook gelijk een offerte aanvragen van drie aanbieders die je hierbij kunnen helpen. Dit is de link. 

Bekijk de speciale PMO-pagina >>>