Afscheid van een suïcidale goudvis
02 november 2020 
1 min. leestijd

Afscheid van een suïcidale goudvis

Blub en Blab. Dat waren mooie goudvisnamen vond mijn zoon.

Het waren twee broers en ze zwommen elke dag samen rondjes in hun vierkante vissenkom.

In het midden van de kom lag een scheepswrak, waar ze in konden schuilen als ze bang waren, en er was een wapperende waterplant die de buut was als ze tikkertje wilden spelen.

Als ze gevoederd werden, kwamen ze even aan de oppervlakte en lurkten tot groot vermaak wat aan de kindervingers.

Maar op een dag zwom Blub niet in de kom. Dit lag op vissengapen op de grond. Je zag dat hij gesparteld had, want de hele vloer was nat gespetterd. Je zag ook de doodsangst in zijn gebroken witte ogen. Wat heb ik gedaan?

De suïcidale goudvis Blub was uit zijn kom gesprongen en lag nu morsdood op de grond. Toen kwamen de kindervragen? Waarom is Blub gesprongen? Was het water soms te koud. Zat Blab hem de hele tijd in zijn staart te happen? Zat er toch een spook in het scheepswrak? Wilde hij niet meer leven?

Suicidal Blub kreeg een waardig afscheid. Werd in een kistje gelegd op een mooi kleedje. Er werd een gat gegraven in de tuin en samen met zijn nichtje zong mijn zoon liedjes en werden er mooie woorden gespeecht:

“Je hebt lekker gezwommen en tikkertje gespeeld. Je was een goed goudvisvriend en Blab zal je heel erg missen, lieve Blub.”

Het graf werd daarna gewijd met bloemblaadjes en wierook, een mooi kruis en nog een paar weken lang elke dag trouw bezocht.

Daarna kwam Blub 2 en was het verdriet van Blub 1 gelukkig snel vergeten.

Een goudvis is misschien snel vergeten, maar het verlies van een naaste heeft veel meer impact.

Over het verwerken van verlies, en hoe je daar op de werkvloer mee omgaat, daarover gaat het laatste premium artikel dat je vandaag van mij krijgt.

Lees het artikel over rouw op de werkvloer

Vanmiddag om 17:00 uur loopt het eenmalig aanbod af

Omdat we onze 12.500-ste klant hebben geholpen, kreeg je je van mij 7 dagen lang elke dag één premium artikel van BG magazine in je mailbox.

Aan al het moois komt een eind en dit is al weer het laatste artikel dat je ontvangt.

Wil je alles kunnen lezen?

Neem dan een introductie-abonnement op BG magazine

Abonnee worden is nu extra aantrekkelijk, want tot vanmiddag 17:00 uur betaal je geen  € 97,– maar slechts € 33,– voor het eerste jaar. Een korting van maar liefst € 64,–.

https://bgmagazine/speciaal-aanbod