Hoe je afrekent met het monster dat je lievelingsknuffel wil opeten
20 april 2020 
2 min. leestijd

Hoe je afrekent met het monster dat je lievelingsknuffel wil opeten

Weet je het nog? Je was een jaar of vijf en je wist het zeker. Er lag een eng monster onder je bed. 

Met enge gele ogen en gemene klauwen, klaar om je op te eten, te verpulveren, te kielhalen. Zijn knokige krabben om je keel te strengelen, je de adem te benemen zodra je je gezicht onder de dekens vandaan zou halen. 

Net was die afschuwelijkerd er nog niet, niet toen je je pyjama aandeed, niet bij het voorlezen uit Jip en Janneke, niet toen het bedlampje nog aan was. 

Maar je papa of mama was de slaapkamerdeur nog niet uit, of het gedrocht was daar en riep, van onder je matras, met rollende, grommende, grauwende, gruwzame stem. 

"Ik kom je opeten" of, nog erger, "ik ga je lievelingsknuffel vermoorden", of misschien had je je eigen zelfs nog gruwelijker-dan-dat variant.

En als je dan je papa om hulp riep, die snel aangestiefeld kwam na jouw paniekzang, dan keek jouw held gewoon onder je bed. Iets wat jij nooit zou durven zonder in je broek te plassen. 

Maar niet je vader. Die maakte zonder een spoortje angst korte metten met welk eng onder-je-bed-monster dan ook.

Een bruin kussen met twee gele knopen, een allang vergeten pop die heel zachtjes nog wat lispelde, de winterdekens in een plastic opbergbak...

Of gewoon helemaal niets.

Wat monsters bestaan meestal alleen maar in je hoofd (of in films en boeken natuurlijk). En de enige echte angst is natuurlijk die voor de angst zelf.

Daarom zag je papa dat monster ook nooit. Ook al zei hij dat als goede vader natuurlijk nooit, want daar krijg je alleen maar ingewikkelde trauma's van.

Misschien word je 's nachts nog wel eens wakker. Uit een enge unheimischer Traum. Waarin dat monster uit je kindertijd er ineens weer is en jij probeert diep weg te duiken onder je dekbed.

Bedenk dan dat de enige monsters die echt bestaan monsterpagina's zijn. 

Dat zijn pagina's op een website waar je alles kunt vinden over een bepaald onderwerp.

Wij zijn de afgelopen tijd heel druk met het maken van onze monsterpagina's. 

Die gaan niet over enge bloedstollende beesten, maar over alles wat met HR te maken heeft.

Vandaag bijvoorbeeld is dat de monsterpagina over alles wat te maken heeft met arbodiensten en verzuimbegeleiding. 

En ook al denk je nu misschien: dat is helemaal geen ijselijk onderwerp. Misschien vind je het zelf een beetje saai en begin je te gapen.

Ik garandeer je, arbodienstverlening is veel leuker dan je denkt. En, je kunt er zelfs heel veel geld mee verdienen. Ook, of zeker nu, midden in de corona-crisis. 

Als je tenminste de tips opvolgt die op onze pagina staan.

Tuurlijk, op onze arbodienst monsterpagina staat alles wat je zou willen weten over een arbodienst, das misschien een klein beetje saai.  

Maar we hebben ook een paar blockbusters toegevoegd waarin Marco en ik schitteren als 'alwetende vriendelijke arbomonsters'. 

En die Netflixwaardige arbobinge-serie ga je gegarandeerd nergens anders vinden ;-)

>> Bekijk de nieuwe arbodienst-pagina hier