34 tuinkabouters in een groene kruiwagen
07 maart 2022 
2 min. leestijd

34 tuinkabouters in een groene kruiwagen

Even een klein raadseltje om je hersens weer op gang te brengen na het weekend.

Wat is de overeenkomst van deze zeven woorden?

Zand, weer, kruiwagens, roltrappen, Wendy van Dijk, kunstmest.

Enig idee?

ok, kleine tip:

Goh, dat zand is warm aan mijn voeten joh. 

Hmm, dat zand zit nu ook op plekken waar het schuurt, ik ga even de zee in.

Hmm, er zit zand in mijn salade kapreeze, bij jou ook?

Nog niet? Nog eentje dan

Weet jij hoeveel kilo zand er in een kruiwagen past?

Of hoeveel tuinkabouters?

Hoe lang is kunstmest eigenlijk houdbaar?

Als je al afgehaakt bent is dat niet zo raar, want dit schijnen de zeven saaiste gespreksonderwerpen ooit te zijn. Alhoewel een gesprek over roltrappen me nog wel leuk lijkt.

Maar eigenlijk moet er nog een bij en dat is het woord verzuimverzekeringen.

Als je dat woord in je mond neemt, dan reageren sommige mensen net alsof je net een strip slaaptabletten uit hebt gebraakt. 

Die hebben ineens een erg belangrijk fakeboek piepje op hun telefoon over een muis die over een kattenkop loopt of zo. 

Of ze gaan gewoon ongegeneerd gapen, zonder hand voor de mond, en doen alsof hun amalgame fietsenrek een hippe schrootkunst tentoonstelling is.

Terwijl je juist bij het onderwerp verzuimverzekeringen even uit je retraîtemodus zou moeten komen. Het liefst met een dubbele espresso erbij.

Want veel ondernemers zijn een beetje ingedut als het gaat om het onderwerp verzekeringen. Ze denken dat ze het wel goed geregeld hebben.

Ze denken ook dat hun medewerkers nooit ziek zijn, of anders toch echt niet zo lang. Maar dat is dus niet zo.

Want elke ondernemer heeft gemiddeld minimaal een keer in de vijf jaar een lang verzuim dossier. Een medewerker is dan lange tijd ziek, soms zelfs langer dan een jaar.

Als werkgever moet je gedurende al die tijd gewoon het loon doorbetalen, terwijl er geen werk tegenover staat. En trouwens ook geen omzet. 

Een beetje verzuimdossier kost je daarom al snel een ton, maar vaak nog veel meer. 

Een groter bedrijf kan de kosten hiervan misschien nog wel dragen, maar ben je toevallig een MKB-er, dan hoest je niet zomaar even een ton op. Dan ga je gewoon failliet.

Wakker?

De oplossing? Een verzuimverzekering die al vanaf de tiende dag de loondoorbetaling van je overneemt. 

Want als je als ondernemer een keer in de vijf jaar aan de beurt bent, dan is dat misschien wel een belangrijkere verzekering dan je brandverzekering. Ik vermoed dat je daar ook niet erg lang over getwijfeld hebt, terwijl je - hopelijk - niet een keer in de vijf jaar brand in je bedrijf hebt.

De afgelopen maanden draaiden we een pilot waarmee we verzuimverzekeringen aanbieden. Maar dan op de HR Navigator manier. Dus onafhankelijk, zonder vriendjespolitiek, waarbij je kunt kiezen uit alle verzekeraars en tot 40% kunt besparen.

Inmiddels hebben we al meer dan 150 aanvragen. 

Sinds vorige week zijn de deuren open voor al onze klanten en kun je via onze speciale pagina over verzuimverzekeringen een vergelijking opvragen van de beste verzuimverzekering voor jouw situatie. 

Dus, ben je op zoek naar de beste verzuimverzekering? Wil je weten of je het wel goed geregeld hebt en niet het risico lopen dat je failliet gaat als je medewerker langdurig ziek wordt?

Dan vraag je via de link hieronder binnen twee minuten een vergelijking aan.

>>> Vergelijk de beste verzuimverzekering