10 mille in 30 seconden
01 februari 2023 
2 min. leestijd

10 mille in 30 seconden

Artistiekeling Pablo Picasso zat bij het raam, aan zijn vaste tafeltje van de bar, waar hij inspiratie opdeed voor zijn volgende kunstwerk.

Terwijl hij een nipje nam van zijn inspiratievocht, kwam een nogal opgetutte madam naar hem toe, en vroeg: "Kunt u misschien een klein kunstwerkje maken op dit servetje? Ik zal u betalen wat u vraagt".

Pablo wreef even met zijn hand over zijn bijna kale hoofd, pakte een pen achter zijn oor vandaan en krabbelde wat lijnen op het servetje, zette er zijn naam onder en overhandigde het kunstwerk aan de vrouw.

"Dat is dan 1,6 miljoen peseta's", voegde Pablissimo eraan toe.

Waarop het gezicht van de bontjasmevrouw vertrok en ze bitste: "Wat? Zoveel? Maar u heeft er maar 30 seconden over gedaan om dit priegelding te maken".

Waarop Picasso antwoordde: "Nee, 40 jaar en 30 seconden".

Je hebt dit bekende verhaal vast weleens gehoord, of een van de vele varianten. En je kunt deze wijsheid van Picasso waarschijnlijk één op één toepassen in jouw bedrijf.

Want ook in jouw organisatie werken medewerkers die ogenschijnlijk de meest complexe zaken kunnen oplossen in 30 seconden. Maar feitelijk doen ze dat dankzij 10, 20 of 30 jaar ervaring plus die 30 seconden.

Alleen, heb jij van alle medewerkers in kaart wat ze nu precies kunnen?

Wat hun vaardigheden zijn, welke opleiding ze hebben gedaan en welke certificaten ze hebben behaald? Wie iets kan oplossen in 30 seconden, waar een ander een paar weken of zelfs maanden over doet? 

Wie die complexe machines kan bedienen? Wie medicijnen mag verstrekken en wie niet? Of wie informatie mag verstrekken aan klanten, bepaalde adviezen mag geven en ga zo maar door?

Grote kans dat het een hele klus is om dat allemaal bij te houden, of dat je een hele ingewikkelde excel sheet met informatie hebt die vaker niet dan wel up-to-date is.

En als er dan iemand ziek is of weggaat, dat je dan uren of dagen bezig bent om uit te zoeken wie ook nog het juiste papiertje of certificaat heeft, zodat je weet wie het werk kan overnemen.

Waardoor al het werk stil komt te liggen, de productie stopt, klantaanvragen zich opstapelen of cliënten niet of veel te laat de juiste medicijnen krijgen.

Daar heeft AG5 dus een hele mooie oplossing voor, namelijk Skills Management Software.

Met die software heb je:

  • Direct overzicht van de vaardigheden van medewerkers op basis van specifieke eisen. 
  • In één oogopslag inzichtelijk wie in het team gekwalificeerd is voor nieuwe projecten of taken.
  • Een app die medewerkers direct inzicht in hun vaardigheden geeft.
  • Een tool waarmee je de trainingsbehoefte nauwkeurig kunt voorspellen.

Deze week heb ik samen met AG5 een een mooie actie, waarmee je vrijblijvend kennis kunt maken met deze slimme software en bovendien ook nog eens € 6.000 bespaart. 

Dit is wat je krijgt:

  • Een gratis proefperiode van de Skills Management Software van twee weken. 
  • Gratis software-implementatie en gegevensimport (t.w.v. € 4.000). 
  • Een bonus masterclass met een skills management expert (t.w.v. € 2.000). 

Meer weten. Kijk dan op de speciale actiepagina en vraag een demo aan.

Boek een gratis demo van de Skills Management Software >>>