Zwarte balkonwachters
18 maart 2021 
1 min. leestijd

Zwarte balkonwachters

Mijn werkkamer heeft een klein minibalkon dat uitkijkt over de oude stad en natuurlijk de toren van Amersfoort.

Als het lekker weer is, drink ik daar ’s ochtends een kop koffie of neem even de dag door met een van mijn collega’s.

Alleen sinds vorig jaar ging dat opeens niet meer. Nee, niet door corona, maar omdat het hele balkon ineens was ondergeflatst door vliegende stadsratten.

De stoelen, de balustrade, de vloer, alles was een vies goor uitglijdend duivenpoep organisme. En daar gaat dit smetvreesje niet tussen zitten.

En ik had de strijd en mijn balkon al bijna opgegeven, want er schijnen 500 miljoen van die verwilderde ex postduiven te zijn. En zo’n irritant koerbeest schijnt 14 kilo poep per jaar te produceren.

Dus als je twee van die vliegende tortelaars op je balkon hebt, zit je met drie emmers vol e.coli, salmonella en listeria. En een extra verfbeurt. En dat is nog los van de ranzigheid van een paar nesten nageslacht.

Ik zeg bijna, want mijn rechterhand Monique kwam met een lumineus idee. Een klein mini-projectje dat perfect werkte in Huize Avondrood. Daar waar haar schoonouders wonen en waar een voltallige kolonie bejaarden geterroriseerd werd door eenzelfde duivenplaag.

De oplossing was – zoals zo vaak met complexe problemen – super simpel.

Op elk balkon werden een paar plastic kraaien geplaatst. Gewoon te koop bij de Blokkert. En die kraaien verplaats je dan af en toe.

En sindsdien is er geen duif meer gezien. Die zitten nu in de flat aan de overkant.

Sinds gistermiddag staan op mijn balkonnetje ook vier zwarte wachters van plastic.

En nu maar hopen dat de Amersfoortse duiven ook zo dom zijn, zodat we snel weer kunnen genieten van een kop koffie in de zon met uitzicht op de toren.

Even heel wat anders. Op BG magazine staat deel twee van mijn artikel over HR-projecten.

De meeste HR-professionals denken dat ze zelden te maken hebben met een project. Maar dat is dus niet zo; gemiddeld heb je zelfs vijf HR-projecten per jaar.

Daarom is het thema van BG magazine deze maand hoe je HR-projecten succesvol maakt.

Mijn belangrijkste tip over projecten is dat je, voordat je ook maar één stap zet of ook maar één letter op papier zet over zo’n project, eerst even een kop koffie op je balkon of in je tuin gaat drinken.

En dat je dan eerst een paar vragen stelt. Welke vragen dat zijn, lees je hier:

https://bgmagazine.nl/projecten-managen-als-een-rockster

We hebben ook een uitgebreide masterclass over HR projecten.

Na deze masterclass begin je nooit meer zomaar aan een project en weet je welke tien vragen je moet stellen voordat je ook maar één stap in een project zet.

Die masterclass bestel je deze maand met 50% korting. Je betaal dus geen € 125,– maar slechts € 62,50. Je bestelt hem via deze link.

https://bgmagazine/masterclass-50-procent-korting