Ziet jouw vacaturetekst eruit als een afgeragde Sloggi
05 mei 2022 
2 min. leestijd

Ziet jouw vacaturetekst eruit als een afgeragde Sloggi

Onze lieve vriendin Lie heeft de neiging om 's ochtends in een afgeragde zwarte Sloggi en een overhangend slaapshirt haar eerste koffie te doen. 

Soms schijnt ze daarna zelfs een hele ochtend in diezelfde Sloggi te soppen en te boenen en met haar nagels ook alle viezigheid van tegels te pulken. Maar dat zijn haar woorden, niet de mijne.

Nu was dat allemaal geen probleem toen we nog dertig waren en allemaal nog appetijtelijk strak in ons vel zaten, maar dat zijn we allang niet meer. Het was bovendien ver voordat er kinderen waren. 

En die kinderen, nu ja, die zijn tegenwoordig een groot probleem als je even lekker jezelf wilt zijn in je een heupslip waar het elastiek al een beetje wiebelig van wordt.

Want als Lie tegenwoordig 's ochtends beneden komt, is er weleens een logeetje. 

Een meisje, soms met hele kleine voetjes en soms met hele grote voetjes, wat je dan kunt zien aan de schoenen die keurig beneden in de gang zijn uitgestald.

En eergisteren, toen Lie weer eens haar Sloggizonnegroet deed, kwam zoonlief naar beneden en bekeek mams even van top tot teen.

Waarna er een misprijzende blik over zijn post-puber gezicht kwam, hij met zijn handen naar en langs haar lichaam wees en de onvergetelijke woorden sprak:

"Mam, eerste indruk weet je wel. Er komt zo een meisje beneden en alles draait om de eerste indruk, weet je nog?"

Waarna Lie naar boven werd gedirigeerd om te douchen en wat fatsoenlijks aan te trekken. 

En ze uiteindelijk niet aan het meisje werd voorgesteld, omdat die in de tussentijd al de deur was uitgesneakt.

Jij denkt misschien dat het belangrijk is dat je een goede eerste indruk krijgt van sollicitanten. Maar hoe zit dat eigenlijk met jezelf? Want een sollicitant krijgt ook een eerste indruk van jou toch? 

Tuurlijk, tijdens het sollicitatiegesprek, waar je gewoon je beste beentje voorzet, zorgt dat iemand zich op zijn gemakt voelt, de koffie of thee vers is en het niet ruikt naar een bedompte geitenkaaskelder.

Maar ook daarvoor, dus als zo'n kandidaat je up-to-date website bezoekt, keurig wordt opgevangen bij de receptie en door de gangen loopt van jouw spik-en-span opgeruimde pand. 

En zelfs nog daarvoor, als de kandidaat jouw vacature leest.

Want als jouw vacature eruit ziet als een afgeragde Sloggi, dan heeft je toekomstige 'familielid' waarschijnlijk al geen zin meer om kennis te maken en sneakt de deur uit nog voordat je je kunt voorstellen.

Bekijk dus even goed hoe precies jouw sollicitatieproces eruit ziet, want alles draait om die eerste indruk, weet je nog.

Ben je trouwens naarstig op zoek naar een HR-collega om jou te ondersteunen of vervangen en heb je dit allemaal op orde?

Check dan even de speciale actie deze week op BG magazine en plaats je vacature op BG magazine, zodat die onder de aandacht komt van meer dan 12.500 kandidaten. 

Deze week betaal je maar € 195,-- voor het plaatsen van de vacature, want je krijgt 100 euro korting als je de kortingscode 100MEI gebruikt. Dit is de link:

>>> Ik wil een vacature plaatsen op BG magazine met € 100 korting