Zestien reigers in de ochtendzon
22 februari 2021 
2 min. leestijd

Zestien reigers in de ochtendzon

Het is elk jaar een dingetje als de reigers van de kolonie op een paar lange stelten afstand van mijn huis weer aankomen.

Skrekend als hysterische viswieben scheren ze met lange schaduwen over het eeuwenoude stadsbos voor mijn huis, vechtend om het plekje met het mooiste uitzicht over de stad.

Na een lange winter gaan ze dan hun voorplantingsding in de bomen doen, compleet met nachtelijke burenruzies en gegarandeerde slapeloosheid voor slechtslapers.

Alleen, dit jaar had de opperreigert een foutje gemaakt. Want twee weken geleden al kwamen ze aan vanaf hun overwinterplaats.

En de dames en heren hadden hun nest nog niet afgestoft en ontdaan van de laatste eendemijt, of er brak een sneeuwstorm uit die de steltlopers gelijk weer uit hun hoge nesten cycloonde.

Dus, voordat ze per abuiselijk werden aangezien voor witte iglo-reigers, deden ze een klassieke militaire reigercoupe en kieperden hun militante chef hangnek uit de hoogste boom.

Daarna vlogen ze onverrichterzake weer terug naar warmere oorden. Daar waar de kikkers en ander jong eetbaar grut niet onder een dikke laag sneeuw en ijs lagen, maar gewoon voor het opflebberen waren.

Maar gistermorgen zaten ze er weer. Ik telde 16 reigers op een rijtje op het dak van het bejaardenhuis. Het was een machtig gezicht.

Ze zaten met hun langnekken allemaal precies op dezelfde manier de warmte van de opkomende zondagmorgenzon in het oosten te aanbidden.

De nieuwe grote leider keek vergenoegzaamd om zich heen, kekkerde zich schor en zag dat het goed was.

En terwijl hij de troepen vooruitging en naar zijn hoge nest vloog, torpedeerde hij zijn verse flats vakkundig op de felgekleurde roze bloembakken van het bejaardenhuis waar straks de begonia’s in zullen kleuren.

Want als deze nieuwe reiger bollebof één ding goed kan, dan is het wel timen.

Bij verzuimbegeleiding gaat het ook om timing.

Ben je te vroeg, dan kan het zomaar zijn dat medewerkers die je liever niet kwijt wilt, toch warmere oorden gaan opzoeken, waar de baas niet de hele tijd in hun langnek zit te hijgen.

Tja, en ben je te laat, dan blijft je nest misschien wel de rest van het jaar leeg.

Verzuimbegeleiding draait dus allemaal om timing en ben je daar een meester in, dan zit je nest straks vol met jong kroost en floreert je organisatie als nooit tevoren.

En terwijl de rest van de kolonie hard aan het werk is, verdien jij geld en ben je ondertussen lekker met je knar aan het bijbruinen in de ochtendzon.

Wil je weten hoe dat werkt? Werk dan aan je timing en doe vanmiddag nog mee aan de training ‘Pegels verdienen met verzuimbegeleiding’.

In deze gloedjenieuwe gratis online mini-training leer je:

✓ Hoe je knaken verdient met het zaaaaaiste HR-thema ooit

✓ Hoe het komt dat zoveel bedrijven jaar op jaar tonnen verzuimschade accepteren, omdat ze niet verder kijken dan hun langnek lang is

✓ Wat klimaatontkenners en goedkope arbocontracten met elkaar gemeen hebben en wat jij vandaag anders kunt doen, zodat het verzuim gelijk een flink stuk afkoelt

Aanmelden voor de gratis mini-training ‘Pegels verdienen met verzuimbegeleiding’