Waarom je soms moet juichen voor je grootste vijand
11 mei 2022 
1 min. leestijd

Waarom je soms moet juichen voor je grootste vijand

Want hoe kun je als Feijenoorder blij zijn met je gelijkspel tegen PSV en een schamele derde plaats, als je daarmee de aartsvijand landskampioen maakt?

Hoe praat je goed dat je voor de vijand hebt staan juichen?

Nu ja, ik heb niets met voetbal en begrijp er ook weinig van. 

Ik zag in elk geval dat mijn vader zich er niet voor schaamde om ook een keer in zijn leven voor Feijenoord te juichen, dus ga er vanuit dat hetzelfde gevoel overheerst in Rotjeknor. 

Niet verliezen van PSV is misschien altijd nog beter dan dat aartsvijand Ajax kampioen wordt. 

Rare jongens die voetbalfans ;-)

Maar goed, stel nu dat er een echte crisis is, een die jij als HR-strijder moet scheidsrechteren? Weet je dan wat je moet doen? 

Durf je een besluit te nemen, zelfs als je daarmee de vijand over je heen krijgt, zelfs als er geen winnaars zijn, welk besluit je ook neemt?

Bijvoorbeeld bij een reorganisatie, een #metoo affaire, een graaiende bestuurder, of gewoon een schrijnend personeelstekort?

Een crisis is jouw moment om als HR-strijder te shinen. Dan kun je laten zien wat je waard bent. Omdat je onmisbaar bent, want je bent de schakel tussen management en medewerkers. 

En omdat je toevallig één ding zeker goed kan en dat is met mensen omgaan. 

Maar dan moet je wel een beetje weten hoe het werkt met zo'n crisis, bijvoorbeeld welke drie dingen je als eerste moet doen als een crisis zich aandient.

Daarom hebben Pauline Miedema en ik een online training gemaakt. Die is 16 mei en gaat over HR crisismanagement zonder klotsoksels. In de training leer je: 

  • Waarom er altijd weer een volgende crisis komt en wat je vandaag al kunt doen om voortaan elke crisis als een ware zen-master te kunnen weerstaan, zonder dat je nog last hebt van klotsoksels of gierende hyperventilatie. 
  • Hoe je voorkomt dat je bij een crisis in blinde paniek de verkeerde besluiten neemt, waardoor jouw organisatie als een lemming het ravijn instort.
  • Hoe je tijdens een crisisperiode jouw meest waardevolle informatie verkrijgt door direct je computer uit te zetten, de managers uit hun afgesloten vergaderkamers te trekken en alle deuren open te gooien. 

Je kunt je gratis aanmelden met de link hieronder.

>>> Aanmelden voor de gratis training HR crisismanagement zonder klotsoksels