Pratende zuigzoen
14 juli 2022 
2 min. leestijd

Pratende zuigzoen

Het was een halfuurtje voor middernacht in een schattig barretje op een verstopt plein ergens in Madrid dat ik die middag had gevonden.

Mijn goede vriend C. had net in zijn beste volbloed Spaans wat tapa's met een biertje en een wijntje besteld bij een oberes vol duistere tattoos en 36 wenkbrauwpiercings.

Net als we willen proosten, stappen twee dames van zekere leeftijd de bar in.

Waarna een van de dames haar onvergetelijke openingszin eruit poekelt.

"We just drank a bottle of tequila", en voordat we het weten worden C. en ik overrompeld door haar tequila monologen.

Kort samengevat: Martha Carillo is beroemd en heeft veel geld verdiend met soap series schrijven voor de Mexicaanse televisie, maar doet nu wat ze echt wil, en dat is boeken schrijven.

Nieuwsgierig als ik ben naar wat een pulpschrijver in het leven na de soap schrijft, vertelt ze dat haar boeken volstaan met vierdimensionale gedichten over gedichten.  

Tenminste zoiets begreep ik uit haar rare mengeling van Mexicaans Engels, waarbij ze om de vijf woorden met haar tong haar lippen nat maakte, om daarna weer de volgende poëtische bloemlezing over ons uit te storten.

Ze had er al drie boeken vol over geschreven, elke dag met haar blote voeten op de veranda, waarbij ze dat schrijven trouwens alleen voor zichzelf deed, dus een uitgever had ze niet nodig.

Ondertussen was haar vriendin Patricia al twee keer wezen roken, had overduidelijk een nummer twee gedaan op het toilet, en al een keer of tien met haar ogen gerold, terwijl ze achter Martha's rug stiekem drie drankjes adje extra deed en regelmatig nogal obscene gebaren maakte.

Pas na drie kwartier lukte het ons eindelijk om los te komen van deze pratende zuigzoen, maar niet zonder dat mijn compaan eerst nog de wind van voren kreeg, omdat hij geen enkele relevante vraag had gesteld.

Goed, waarom vertel ik je dit verhaal? 

Nou simpel, omdat je soms iemand tegenkomt die nogal vol is van zichzelf. Bijvoorbeeld als je HR software zoekt. 

Dan komt er zo'n verkoper in maatpak bij je op bezoek, die je alle ins en outs gaat vertellen over zijn software in een oneindige ict-monoloog van features en functionaliteiten.

Die dus niet even afstemt of jij eigenlijk wel behoefte heb aan de volledige lijst van specificaties die hij in het kennismakingsgesprek uitboert. Die na het gesprek ook nog tegen zijn collega's zegt, dat je wel heel weinig vragen stelde.

Heb je geen zin in toch? 

Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet. Als je namelijk een kwartiertje besteedt aan het invullen van de HR software vragenlijst op onze website, geef je precies aan wat je zoekt. Of dat nu salarissoftware is, of juist een complete HR suite. 

En daarna skippen we alle HR-monologen, -theologen en ook -filosofen, komen - als je dat wilt - gelijk ter zake, en brengen je in contact met de drie beste software leveranciers voor jouw vraag. 

Ik beloof je dat je daarna hele leuke dialogen hebt met aanbieders die jouw leven een stuk gemakkelijker gaan maken. 

Op deze pagina kun je het in een zucht in de wind regelen.

>>> Help mij de beste HR software te vinden