Of arbomonsters and men
28 mei 2020 
3 min. leestijd

Of arbomonsters and men

https://www.linkedin.com/pulse/arbomonsters-men-bob-zeegers/

De laatste maanden spreek ik regelmatig organisaties die tegen veelkoppige monsters moeten vechten.

En nee, dan hebben we het niet over de veelkoppigheid van corona, complotgezwets en 5g mastelarij, of de laatste 120 tweets-per-day bliksemafleiders van de grote leider, maar over veelkoppige arbomonsters.

Zo sprak ik een zorginstelling met meer dan 1.000 medewerkers die me vroeg of het normaal was dat de arbodienst niet één keer gebeld had hoe het nu eigenlijk ging.

Correctie, ze hadden een keer gebeld over een factuur die niet binnen 14 dagen betaald was. Foei!

Een andere klant in de voedselindustrie vertelde dat er een aantal medewerkers was besmet met corona. Gelukkig waren ze niet heel erg ziek geworden en konden ze thuis uitzieken.

Alleen, volgens het standaard protocolletje van de arbodienst duurde corona maar twee weken en was de medewerker daarna weer beter.

Na twee weken werd de medewerker daarom dagelijks gestalkt door een casemanager van die arbodienst. Die gedroeg zich als een negenkoppige giftige waterslang uit het meer van Hydra.

Elke keer als de klant vroeg of ze hier mee op wilde houden, omdat zij het belangrijk vonden dat de medewerkers eerst goed zouden uitzieken, kwam er toch een nieuw telefoontje, vervelende dwingende mailtjes en zelfs dreigementen.

Er kwam zelfs een brief, waarin stond dat de medewerker asociaal was en andere collega’s veel werkstress bezorgde. En dat je zo niet met elkaar omgaat.

Het laatste wat je wilt is dat je arbodienst op eigen houtje voor jou gaat bepalen wat goed voor je is. Of dat ze, zonder met jou te overleggen, hun goedbedoelde standaard protocollen toepassen in een unieke situatie.

En als een arbodienst zich nu nog niet bij je gemeld heeft met een empathisch gesprekje dat echt maar vijf minuten hoeft te duren, dan kun je je serieus afvragen of dit wel een partner is die bij je past.

Heb jij ook het gevoel dat jouw arbodienst zich gedraagt als een meerkoppige draak? En kom je er maar niet vanaf? Groeit er uit elk afgehakt hoofd een vervelend nieuw monster?

Stijgt je verzuim ineens explosief, hoor je niets van je arbodienst of heb je geen idee hoe je het tij moet keren?

Of is het huwelijk met je huidige partner wat sleets geworden en ben je toe aan een frisse kijk op arbo, preventie en duurzame inzetbaarheid?

Meld je dan aan voor onze gratis training over het inkopen van arbodienstverlening en preventie. Die is 16 juni.

In deze online training vertellen we je welke vijf valkuilen er zijn bij het vinden van de juiste arbopartner en hoe je die veelkoppige arbomonsters voor altijd een kopje kleiner maakt.

Zo vertellen we je:

5 niet te missen feiten en fabels over arbodienstverlening
Wat de impact is van corona op je arbobeleid
Hoe je door alle glimmende folders en verkooppraatjes heen prikt en daarna nooit meer een verkeerde arbodienst kiest
Hoe je er met drie simpele stappen voor zorgt dat je aan de slag kan met preventie en duurzame inzetbaarheid
Hoe je omgaat met de explosieve stijging van verzuim en wat je kunt doen om tonnen schade te voorkomen
Waarom gratis arbo niet bestaat.
Hoe het komt dat het eigen regie model al jaren morsdood is en vooral leidt tot een hoger verzuim
Bekijk de details of meld je direct aan

De afgelopen jaren hebben meer dan 200 HR-professionals en inkopers deze workshop gevolgd en de workshop wordt beoordeeld met een 8,9.

Mascha Peters van Qserve group zegt bijvoorbeeld:

“HR Navigator heeft contact met meerdere arbodienstverleners en geeft onafhankelijk advies. Het was dus zeker geen ‘verkooppraatje’, maar een objectieve workshop met concrete handvatten.”

Meedoen?

De workshop is gratis, maar er zijn wel wat spelregels.

Zo is de online workshop bedoeld voor HR-professionals van organisaties met 100 werknemers of meer. Omdat we concreet aan de slag gaan met jouw actuele vraag en er heel veel interactie is, heeft het alleen zin als je echt op zoek bent.

Je krijgt van ons trouwens ook wat huiswerk vooraf en je mag alleen meedoen als je dat braaf hebt gedaan;-)

Dus ben je consultant, op zoek naar werk, heb je tijd over of geen echte vraag? Of wil je alleen maar achterover leunen, maak je nooit je huiswerk en wil je vooral de wijsneus uithangen? Dan heeft het geen zin om je aan te melden.

Oh ja, de workshop is gratis, maar niet vrijblijvend. Dus ben jij zo iemand die zich overal voor aanmeldt, maar nooit komt opdagen? Weet dan dat je in dat geval wél een factuur van ons krijgt.

Ben je je wel aan het voorbereiden, zoek je een arbodienst maar heb je geen idee waar te beginnen? Heb je een behoorlijk verzuimprobleem? Of heb je de afgelopen coronamaanden niets gehoord van je arbodienst, behalve een factuur en baal je daar behoorlijk van? Klik dan hieronder op de link.

Bekijk hier de details