Misselijke effectbal
31 januari 2023 
1 min. leestijd

Misselijke effectbal

"Jij geeft rottige effectballen en dat is niet collegiaal."

Dit zei de voormalig leidinggevende van Jesper, onze nieuwe adviseur, tegen hem in zijn eerste week, nadat hij tijdens de lunch voor de derde keer had meegedaan met een potje tafeltennis op de keukentafel.

Zijn nieuwe collega's weeklaagden al na de eerste dag, dat hij met die smerige draaiballen aan het vals spelen was en dat pongpingen helemaal niet meer leuk was.

En toen Jesper een beetje argeloos reageerde met: "Maar het is toch maar een spelletje?", vond zijn leidinggevende dat hij maar slecht met feedback om wist te gaan.

Daarom werkt Jesper vanaf volgende week bij ons en heb ik, als voormalig pingpong-koning, misschien eindelijk een tegenstander van formaat ;-)

Maar vooral omdat we dol zijn op medewerkers met niet alledaagse kwaliteiten. Want wat is er nu leuker dan medewerkers die iets bijzonders kunnen?

Het gaat natuurlijk niet alleen om pingpongen of andere dingen die je tijdens de lunchpauze doet, maar natuurlijk vooral om de vaardigheden die je in de organisatie goed kunt gebruiken

De medewerkers in jouw organisatie hebben vast ook allemaal zo hun eigen vaardigheden, in de vorm van ervaring en opleiding. Maar ook allerlei certificaten om bepaald werk verantwoord en veilig te kunnen doen, of om machines te kunnen bedienen. 

Het is alleen niet heel gemakkelijk om al die die vaardigheden en certificaten van al die verschillende medewerkers bij te houden. 

De informatie over bijvoorbeeld behaalde of verlopen certificaten van medewerkers is niet up-to-date, en als er dan iemand ziek is of weggaat, weet je niet wie het juiste papiertje heeft, of wie het werk kan overnemen.

Met als gevolg dat het werk stil komt te liggen, of dat je lang moet zoeken naar die medewerker die wél de juiste papieren heeft.

De skills van al die medewerkers worden vaak bijgehouden in ingewikkelde excel sheets en dat is niet alleen heel bewerkelijk, maar de kans op fouten is ook erg groot.

Daar heeft AG5 dus een hele mooie oplossing voor, namelijk Skills Management Software.

Met die software heb je:

  • Direct overzicht van de vaardigheden van medewerkers op basis van specifieke eisen. 
  • In één oogopslag inzichtelijk wie in het team gekwalificeerd is voor nieuwe projecten of taken.
  • Een app die medewerkers direct inzicht in hun vaardigheden geeft.
  • Een tool waarmee je de trainingsbehoefte nauwkeurig kunt voorspellen.

Deze week heb ik samen met AG5 een een mooie actie waarmee je vrijblijvend kennis kunt maken met deze slimme software en bovendien ook nog eens € 6.000 bespaart. Dit is wat je krijgt:

  • Een gratis proefperiode van de Skills Management Software van twee weken.
  • Gratis software-implementatie en gegevensimport (t.w.v. € 4.000). 
  • Een bonus masterclass met een skills management expert (t.w.v. € 2.000). 

Meer weten? Kijk dan op de speciale actiepagina en vraag een demo aan.

Boek de gratis proefperiode van de Skills Management Software >>>