Mijn vader heeft babyvoetjes
09 juni 2022 
2 min. leestijd

Mijn vader heeft babyvoetjes

Mijn vader heeft ineens roze babyvoetjes. 

Ze zien eruit alsof ze net nog even lekker zijn ingesmeerd met Zwitsal crème. En ik krijg bijna de neiging om eraan te ruiken of een teen in mijn mond te doen en er even hard op te blazen. 

Ware het niet dat dit met maat 45 aan het lichaam van een bijna tachtigjarige toch een beetje raar overkomt. 

Maar goed, mijn vader heeft dus een nogal slepende kwestie. 

Zijn benen willen niet meer zo goed en daarom schraapt hij met zijn rechterbeen een beetje over de vloer.

En omdat hij naar eigen zeggen nog liever de pijp uitgaat, dan achter zo'n fossielenstutter gaat lopen, beheerst hij de funny walk van John Cleese inmiddels perfect. 

Ik verdenk hem ervan, dat hij er zelfs nog wat eigen sjeu aan toevoegt, want soms zakt hij ook nog even diep door beide benen en komt dan langzaam weer omhoog, terwijl hij iets uitroept als "padapadapaaa brrr".

Door al dat beengesleep over de grond, gebeurde er ook iets met zijn voet. Een beetje onsmakelijk, maar je krijgt dus eelt op plaatsen waar je dat liever niet wilt. 

Dus die voeten van mijn pa zagen er een beetje uit alsof hij al zijn hele leven dwars door de prikkelstruiken van de Afrikaanse savanne op leeuwen aan het jagen was. 

En daarom gaat hij nu elke zes weken even naar de voetschuurder, die onder een eeltige gletsjer vol scheuren weer een paar mooie roze babyvoetjes vandaan tovert.

Misschien heb jij ook wel last van een slepende kwestie. Maar dan met je arbodienst.

Het verzuim is al jaren torenhoog, spreekuren zijn pas over twee maanden beschikbaar, of in het advies van de bedrijfsarts staat altijd hetzelfde... Over zes weken weer.

Of misschien werk je met eigen regie, maar ben je er inmiddels wel achter dat dit model je verzuim alleen maar hoger maakt in plaats van lager.

Ondanks die tienduizenden euro's die je uitgaf aan een paar Gooise consultants en trainingen vol nietszeggende oneliners over verzuim en gedrag.

Of misschien ben je verplicht om aan te besteden en lukt het maar niet de juiste partijen aan tafel te krijgen.

In al die gevallen zou je aan kunnen haken bij onze workshop Inkoop Arbodienstverlening en Preventie. Die is op 23 juni om 13:30 uur.

Daarin vertellen Marco en ik je alles wat je moet weten om een nieuwe arbodienst te selecteren. 

  • Welke 5 valkuilen er zijn als je op zoek gaat naar de beste arbodienst. 
  • Hoe je voorkomt dat je verkeerd ingerichte arbobeleid je tienduizenden euro's kost. 
  • 5 niet te missen feiten en fabels over arbodienstverlening die niemand je vertelt.
  • Hoe je door alle glimmende folders en verkooppraatjes van arbodiensten heen prikt, zodat je nooit meer een verkeerde arbodienst kiest. 
  • Hoe je in 3 simpele stappen direct aan de slag kunt met preventie en duurzame inzetbaarheid en zorgt dat het ook echt werkt. 
  • Waarom gratis arbo niet bestaat en zelfs niets anders is dan een fopcontract, met teleurstelling, frustratie en een vette rekening als resultaat. 
  • De 3 redenen waarom het eigenregiemodel zelden meer werkt en zelfs zorgt voor honderden miljoenen extra schade voor de BV Nederland. 

Aanmelden doe je via deze link:

>>> Aanmelden gratis workshop Inkoop Arbodienstverlening en Preventie