Met je voeten op het koude zeil van de maandagmorgen
18 januari 2021 
2 min. leestijd

Met je voeten op het koude zeil van de maandagmorgen

Er zijn van die dagen dat je liever weer onder de wol kruipt. Sommige dagen zijn zo erg dat ze er zelfs een naam aan hebben gegeven.

Vandaag is zo’n dag, het is Blue Monday, de ergste depri dag van het jaar.

Alle leuke dingen, zoals kerstschransen en vuurwerk knallen zijn nu echt geweest, de sneeuw blijft tegenwoordig nog niet eens een halve dag liggen, en alsof er nog niet genoeg huiselijk geweld en eenzaamheid is, krijgen we ook nog eens een avondklok. En je mag nu ook niet eens meer een vakantie boeken van Mark.

Als je hunkert naar wat vertier ben je namelijk asociaal.

In de NRC stond van het weekend dat de grootste leider van de wereld (volgens hemzelf dan hè) in vier jaar tijd meer dan 30.000 keer heeft gelogen, ofwel 21 keer per dag.

En nu ja, daar hoef je niet eens wakker van te liggen, want de meeste politici staan niet bekend om hun eerlijkheid.

Maar dat er 88 miljoen mensen zijn die die leugens geloven, dat is genoeg reden om in je bedje te blijven. Zeker nu de enge feeksboek en toeternerds van Silicon Valley definitief uit de kast zijn gekomen en voor jou en mij bepalen welke waarheid je voortaan mag lezen.

Dan kun je maar een ding doen, de dekens nog eens over je heen te trekken en er pas in mei weer uit komen. Als de zon weer schijnt en je een kleurtje krijgt op je wangen in plaats van kloven op je handen.

Maar dat ga je dus niet doen.

Want als er een dag is om aan de slag te gaan met de rest van je leven, dan is het natuurlijk wel op het dieptepunt van het jaar.

Dus huphup, zwaai die benen uit bed, gewoon op die ijskoude vloer en no mercy onder de koude douche. Is nog goed voor je immuunsysteem ook.

Want vandaag neem ik je opnieuw mee in mijn zoektocht naar Duurzame Inzetbaarheid. Het tweede artikel van mijn drieluik over dit onderwerp staat nu live.

Deze keer gaat het over het misverstand dat DI alleen maar geld kost en geen reudt oplevert.

En wat is nu een betere dag dan Blue Monday om dat fabeltje de wereld uit te helpen!

Lees het tweede deel van het artikel: Zoektocht naar Duurzame Inzetbaarheid

Wil je nu nog meer weten over het onderwerp, of er gelijk mee aan de slag gaan? Dan heb je twee opties:

  • We hebben een volledige masterclass over Duurzame Inzetbaarheid opgenomen met alles wat we geleerd hebben over dit onderwerp bij honderden organisaties.
  • Die DI masterclass kun je deze maand met 50% korting aanschaffen. Je betaalt dus geen € 125,–, maar slechts € 62,50.

Bestel masterclass DI met 50% korting

  • Wat je ook kunt doen, is member worden van BG magazine Plus. Dan ga je een jaar lang samen met ons en een kleine groepje andere HR-professionals aan de slag met alle maandthema’s. In dat membership delen we elke maand slimme oplossingen over alle mogelijke HR-vraagstukken die we hebben opgedaan bij het helpen van meer dan 12.500 klanten.

Bekijk Introductieaanbod BG magazine plus