Ze komt huilend de kamer binnen waar een bevriend stel met elkaar aan het borrelen is, een meisje van een jaar of zes.
Haar handjes voor zich uitgestoken. Die handen zijn intens rood met een paar rode vlekken. Ze huilt: "Het doet pij-hijn".
Haar moeder kijkt verschrikt op: "Ach wat heb je nu weer gedaan. Waarom doe je je handschoenen nou niet aan als je buiten speelt".
Het meisje begint harder te huilen.
Dan zegt de vader van het meisje, terwijl hij een beetje vertederd kijkt: "Ach kom maar schatje, dan zal ik die kouwe klauwen van je even warm wrijven".
Met zijn eeltige kolenschoppen pakt hij de zachte blauwe handjes van zijn dochter vast.
Het meisje trekt met een grimas op haar gezicht snel haar handen terug en begint nu langzaamaan een beetje hysterisch te doen.
Waarna de andere man in het gezelschap een beetje paniekerig zegt: "Misschien moeten we even naar de dokterspost".
Het meisje doet nu spontaan auditie voor de Scream of Holland. Een aantal aanwezigen stoppen hun vingers in de oren en de moeder van het meisje doet een vinger voor haar mond en zegt heel hard: "Ssssssssssst".
Dan vraagt de andere dame in de kamer aan het meisje: "Hoe komen je handen zo koud?".
Het meisje houdt langzaam op met gillen, veegt met haar mouw een snottebel weg die een beetje ongelukkig uit haar neus hangt, houdt haar hoofd een beetje scheef en denkt dan duidelijk even na.
"Ik wilde een ijsje pakken."
"Een ijsje?"
"Ja, uit de vriezer boven. En toen bleven mijn handen plakken en kreeg ik ze niet meer los."
"Wat had je gedaan dan."
"Nou, ik was naar de wc."
"Oh. En toen?"
"Nou, toen had ik mijn handen gewassen, maar er was geen handdoek. En toen liep ik naar boven. Toen wilde ik een ijsje. En toen bleven mijn handen vast zitten."
Het mysterie was ontrafeld. Het meisje was met natte handen in de vriezer gedoken en tja, dan plakken je handen als je niet oppast, gelijk vast.
Ze was niet buiten geweest, ze hoefde niet naar de dokter en met een beetje geduld waren de handen van het meisje snel weer warm.
Moraal van het verhaal? Als iemand bij je komt met een probleem, kun je altijd wel een oplossing verzinnen.
Maar de vraag is of die persoon wat aan jouw oplossing heeft als je niet eerst een paar vragen hebt gesteld.
Want een goede adviseur stelt namelijk eerst een paar vragen en voordat hij überhaupt met een oplossing komt, stelt hij nog veel meer vragen.
Neem nu bijvoorbeeld een verzuimverzekering. Misschien heb je je weleens afgevraagd of je ook zo'n verzekering moet afsluiten. Als je die vraag stelt aan de gemiddelde tussenpersoon, dan komt die gelijk aan met zijn verbanddoos vol verzekeringen.
Hij weet al gelijk wat er aan scheelt, pakt een gaasje en plakt er misschien nog een paar pleisters op. Zelden stelt hij je een vraag. Laat staan een paar vragen.
Sterker nog, nog voordat je maar een beetje hebt verteld wat je zou willen, heeft hij al verzonnen wat hij je gaat verkopen. En ook bij welke verzekeraar dat is. Want meestal werkt zo'n adviseur maar met één of maximaal twee verzekeraars samen.
Zelfs de software is zo ingericht, dat je eerst de verzekering invult die je wilt verkopen en dan pas de klantgegevens erbij zet.
Kweenie wat jij daarvan vindt, maar wij vinden dat een beetje raar.
We vinden ook dat dit anders moet. Want als je op zoek bent naar een verzuimverzekering, dan moet je kunnen gewoon kunnen kiezen uit alle verzekeraars van Nederland. Niet die ene waar jouw adviseur toevallig altijd zo'n leuke eindjaarsbonus van krijgt.
Maar een goede adviseur stelt jou allereerst flink wat vragen over jouw voorkeur. Dus voordat hij überhaupt tot de conclusie komt dat je zo'n verzuimverzekering nodig hebt en je van alles en nog wat gaat adviseren.
Want soms heb je zo'n verzekering helemaal niet nodig. Maar eerlijk is eerlijk, vaak is het wel verstandig.
Wil je weten hoe dat bij jou zit? Heb je geen verzuimverzekering, maar wil je weten of dat voor jou nodig is? Of heb je al een verzuimverzekering, maar wil je weten of je ook tot wel 40% kunt besparen op je premie?
Vul dan de Quick Scan Verzuimverzekering in en plan vrijblijvend een adviesgesprek.