Je leven weer op orde in één dag?
13 januari 2023 
1 min. leestijd

Je leven weer op orde in één dag?

Het jaar is nog maar twee weken aan de gang, maar toch ben ik een klein beetje gefrustreerd, merkte ik gisteren.

Want ik had me voorgenomen een paar hele nuttige dingen te doen, zo aan het begin van het jaar.

Natuurlijk als eerste de Eiffeltoren van Lego bouwen, die ik mezelf cadeau had gedaan voor Kerst. Maar waarvan ik alleen nog maar het onderstel afheb, omdat het steeds veel te druk is.

Maar vooral een paar dingen structureren binnen mijn bedrijf. Maar daar komt het dus niet van. Steeds komt er een klein brandje tussendoor.

Dus heb ik vandaag een GYLIO-dag, ofwel een Get Your Life In Order Dag ingepland.

Ik las dat laatst in een column van Ben Tiggelaar. Dit is wat ik ga doen:

Vandaag ga ik alle dingen doen die ik al maanden heb uitgesteld, of waar - door alle activiteiten rondom mijn boek 'HR met ballen' - gewoon geen tijd voor was. 

Ik heb in 2022 honderden taken opgeschreven, net als allemaal mind drops. Een stuk of honderd mails waar ik nog echt iets mee moet, drie notitieblokken met aantekeningen van vorig jaar waar ik eventuele acties uit ga halen voor dit jaar.

Het doel is letterlijk mijn hoofd leeg te dumpen en alles wat me te binnenschiet, alles waar ik nog iets mee wil, op te schrijven. En alles wat niet relevant is, lekker wegmieteren.

Om dan uiteindelijk een lijst over te houden van maximaal tien grotere dingen die ik dit jaar echt wil doen. Zeg maar gemiddeld één prioriteit per maand.

Mocht je net als ik weleens het gevoel hebben dat je hoofd ontploft, dan is dit de manier om weer letterlijk ruimte te krijgen. Gewoon één keer per zes weken een halve dag en je bent weer helemaal scherp.

Anyway, het vinkje hrm-tertainment-column schrijven is weer gezet voor vandaag. Ik ga aan de slag.