Heb je een seconde voor mij?
31 maart 2022 
1 min. leestijd

Heb je een seconde voor mij?

Nu ik niet meer elke dag aan mijn boek schrijf, heb ik ineens best wat tijd over. Toch minstens een uur of twee per dag of zo.

Ik zeg eerlijk, op sommige dagen voelt dat een beetje als een zwart donker gat. Vorige week liep ik zelfs een beetje te ijsberen door Doellosia.

Maar sinds gisteren heb ik ineens weer een lichtpuntje, althans voor een paar seconden dan, want ik ben er nogal goed in, al zeg ik het zelf ;-)

Het is de Heardle app, een grappig appje waarmee je een intro hoort van een bekend popnummer en dan binnen 30 seconden moet raden van welke artiest het is.

Als wandelende popencyclopedie (dit zijn niet mijn woorden maar die van mijn manager toen ik in de jaren negentig een paar jaar DJ was), weet ik de meeste nummers binnen een paar seconden te raden. 

Soms al binnen één seconde, zoals gister (dat was Ace of Base - All that she wants).

Ik moet dus nog wel ff wat anders verzinnen voor die resterende 1 uur, 59 minuten en een beetje, maar dat komt vast goed.

Als het om je medewerkers gaat, heeft het geen zin om maar een beetje te raden hoe het met ze gaat. Of als je niet binnen dertig seconden scherp hebt wat er speelt, dat dan je beurt voorbij is.

De gezondheid van je medewerkers is namelijk geen spelletje. 

Als je daar serieus mee om wilt gaan, is het goed om regelmatig een PMO in te zetten.

Met een Preventief Medisch Onderzoek krijg je snel inzicht in hoe het ervoor staat met het welzijn van je medewerkers. Maar een PMO kijkt ook breder, naar de cultuur, het leiderschap, de werk-privébalans en dat soort zaken. 

Op onze PMO-pagina vind je alles over dit onderwerp en kun je ook gemakkelijk drie offertes opvragen van best passende aanbieders. 

>> hrnavigator.nl/PMO