Geheime opnames van Pippi Langkous
21 september 2022 
1 min. leestijd

Geheime opnames van Pippi Langkous

Was jij vroeger ook aan de buis gekluisterd als Pippilotta Victualia Rolgordijna Kruizemuntina Tafelkledia Efraïmsdochter erop was?

Pippi Langkous, het stoute meisje met twee rode vlechten en sproeten, die woonde in Villa Kakelbont met paard en aap, en die twee uberbrave kakkerrrr vrindjes Tommy en Annika had.

En twee overbezorgde truttige kakkerrrr ouders.

Alleen, die ouders hadden een paar spannende geheimen die mijn flapperende kinderoortjes toen volledig zijn ontgaan. Ik vermoed ook die van jou, want als kind luisterde je niet naar die burgermanouders, omdat Pippi altijd wel iets grappigs te zeggen had.

De stemacteurs met wie ik tijdens de pauze van het inspreken van mijn boek 'HR met ballen' aan het kletsen was, vertelden dat de oude opnames van Pippi ergens uit de jaren zeventig helemaal geen brave ouders lieten horen, maar juist een paar hele hele stoute.

Als je goed luistert, hoor je op het feestje bij Tommy en Annika thuis de volwassen namelijk keuvelen over pretpeukjes roken, swingers parties, ofwel sleutels in een mandje gooien en dan onder willekeurige gasten verdelen, en andere groepsactiviteiten die in de jaren zeventig heel gewoon waren.

En ik ben blij, dat de woké gemeenschap dit nog niet ontdekt heeft, en eist dat alle afleveringen mort subite offline worden gehaald, want ik weet wel wat ik ga doen als ik straks klaar ben met het inspreken.

Ik ga Pippi kijken, maar dan alleen de stukjes waar volwassenen iets zeggen. Want wat is er leuker dan iets van vroeger herontdekken, alleen dan met een nieuw laagje erin. 

Woké, na drie dagen eenzame opsluiting in een klein en donker opnamehok word je een beetje melig, dus misschien ga ik ook nog wel nakend in mijn hansbobje aan een lamp hangen of achterstevoren op een paard zitten met een goed glas wijn erbij. Of twee.

Anyway, in mijn nieuwe boek 'HR met ballen' staan ook flink wat geheimen, maar dan voor de HR-strijder. Ik heb er de afgelopen jaren honderden verzameld en je kunt ze nu allemaal lezen, of luisteren natuurlijk, want ik ben inmiddels bijna volleerd stemacteur. Als je tenminste mijn boek reserveert via de speciale website HR met ballen

Als je het boek bestelt, maak je ook kans op een heerlijke lunch met mij en Pauline Miedema, die een paar hoofdstukken meeschreef aan het boek.

Dus, wie weet, zien we elkaar binnenkort voor een lunchdate in Villa Kakelbob? Dit is de link: https://hrmetballen.nl/reserveer