Geen koffie met citroen vandaag
20 september 2022 
1 min. leestijd

Geen koffie met citroen vandaag

Geen zuivel

Geen alcohol

Vermijd citrusvruchten en gepeperd eten

Niet meer dan twee teentjes knoflook

Ik heb dus even een crashdieet. Niet om af te vallen, maar om goed het luisterboek van 'HR met ballen' in te kunnen spreken in de studio.

Want zuivel, koffie, citroen en peper zorgen ervoor, dat je overmatig veel speeksel gaat produceren en dat leest niet zo lekker voor, zegt mijn voorleescoach Karin. Van alcohol krijg je trouwens juist weer een droge laadklep, dus dat mag ook niet.

Houd je je niet aan dat dieet, dan zit je voorleessessie vol irritante smakjes, boertjes en buikgerommel en dat alles is nogal hoorbaar in de studio, zeker als je de koptelefoon op hebt. 

Die microfoon is namelijk een nogal overgevoelig wezen, als je maar één hand door je haar haalt, of je kleine teen beweegt, dan slaan al haar meters in het rood uit.

Daarom is het ook beter om, voordat je gaat voorlezen, eerst op je zitbotjes te gaan zitten, dus niet onderuit gezakt, maar rechtop, en dan wat ontspanningsoefeningen te doen. Zodat je je ademhaling niet bovenin ergens bij je keel zit, maar naar beneden zakt en je lekker ontspannen kunt voorlezen zonder al te opzichtig geadem.

Maar de belangrijkste tip is toch wel, dat ik helemaal niet moet voorlezen, maar moet vertellen. Dus als je voorleest, dat je dan denkt dat er iemand voor je staat of zit, tegen wie je het verhaal vertelt. 

Ja dûh, logisch, wist ik allang, maar nu nog wel even doen hè...

Gelukkig is er een blauwe knop waarmee je steeds opnieuw, opnieuw en opnieuw mag beginnen. 

Ondertussen ben ik al wel ergens bij bladzijde 80 uitgekomen en het gaat errug lekker vindt de opname eindbaas.

Ik wilde behalve een papieren boek, ook per se een audioboek. Omdat als je een boek leest en er tegelijkertijd ook naar luistert, je dan tot wel 5 keer meer onthoudt.

Daarom is er, behalve de papieren versie in een lekkere hardcover, ook een speciale bundel van 'HR met ballen' te koop. Dan krijg je het boek, het e-boek én het luisterboek ineen. Voor een zacht bundelprijsje, dat spreek voor zich. En natuurlijk is er ook alleen het luisterboek.

Je kunt het nu al reserveren op de speciale website van het boek. 

Als je het boek bestelt, maak je ook kans op een heerlijke lunch met mij en Pauline Miedema, die een paar hoofdstukken meeschreef aan het boek.

Op de speciale website lees je alles over het boek en kun je het ook gelijk bestellen. En wie weet, zien we elkaar binnenkort voor een lunchdate? Dit is de link: https://hrmetballen.nl/reserveer