Een nummertje maken voor een tent
08 juli 2022 
2 min. leestijd

Een nummertje maken voor een tent

'Ik heb een nummertje gemaakt'.

Ik zit met mijn bruine knar in de brandende zon voor de tent ergens in Zeeland. In een vaal t-shirt dat gebleekt is door het zoute water en waarin een paar gaten zitten die dat jaar nogal in de mode zijn.

Het is 1986 en ik ben samen met mijn mattie Victor met de trein helemaal vanaf Oost-Groningen naar diep in Zeeland gereisd, tot de bus niet meer verder ging en we een camping vonden.

Daar zetten we ons tweemansbobtentje op voor de allereerste vakantie zonder ouders.

Bij een plekje in de schaduw onder de bomen waar een kanten Madonna bloesje over een scheerlijn bij een tent hing, waarin vast een prachtige chica huisde . 

Onze eigen tent op nog geen anderhalve meter afstand, zodat dat alvast geregeld was.

Niet wetende dat er niet alleen een knap meisje bij dat kanten bloesje hoorde, maar ook nog een jongen, en dat ze best wel verliefd waren en er dus een paar keer per dag flink gevoosd werd in die tent. 

Een tent met een dun canvasdoek dat dus op fluisterafstand naast ons stond en waar alle slurpgeluiden ongefilterd doorheen kwamen.

Maar goed. Victor en ik waren dus bezig met muziek maken. En ik had dus best een goede tekst voor een nieuw nummertje geschreven. 

Dat liedje begon met twee harde stampen op de vloer en dan steeds een klap er tussendoor. Zodat het lekker zou klinken in een stadion en iedereen lekker mee kon doen.

Daarna kwam er een couplet waar ik de tekst nog een beetje van moest tweaken, maar dat was niet erg want het ging vooral om refrein. 

Want die bestond alleen uit de best wel briljante tekst "We will, We will, Rock you". Zodat de hele zaal, en ja zelfs het hele stadion, dat met volle brulstem mee kon schreeuwen.

Jaren heb ik gedacht dat ik een briljante rocksong had geschreven die ik alleen nog maar moest slijten aan een platenmaatschappij, zodat ik miljoenen aan royalties kon opstrijken.

Tot ik een paar jaar later het nummer hoorde, precies zoals ik het had bedacht. 

Want dat nummer was natuurlijk allang gemaakt was en was zelf al een wereldhit geweest.

Toch zweer ik je, nooit maar dan nog nooit had ik dit nummer van Queen eerder gehoord. 

Toch stond ik woensdag met mijn voeten te stampen en klapte mijn handen stuk in de Wizink Center in hartje Madrid. 

Brulde samen met 15.000 Madrilenen mijn eigen songtekst uit 1986: "We will, We will, Rock you!" 

En het was -  op een ienie mienie klein detail na, waarbij ik natuurlijk degene had moeten zijn die op het podium stond te zingen, best wel cool dat iedereen de tekst kende die ik ergens in 1986 op een camping in Zeeland geschreven had ;-)

Heb jij nu ook iets verzonnen, iets waarvan je zeker weet dat niemand dat ooit eerder heeft bedacht? Een briljant idee over je HR-beleid bijvoorbeeld, waar je zeker weten de sterren mee van de hemel gaat spelen?

Misschien wil je er, na het lezen van deze ontboezeming, toch nog even over sparren. 

Geneer je dan niet en stuur me even een mailtje met jouw briljante songtekst, of natuurlijk HR-plan of HR-idee. En ik beloof je dat ik mee ga stampen en mee ga klappen, maar je ook eerlijk vertel of je er ook royalties mee kunt verdienen.

Ik ben benieuwd. Laat je het weten?