Draag jij je verzuimprobleem ook over op de volgende generatie?

Een paar weken geleden reed ik weer eens honderden kilometers lang door Duitsland.

Tuurlijk, je kunt daar af en toe lekker je gaspedaal intrappen, maar wat mij altijd het meeste opvalt, zijn de ellenlange wegwerkzaamheden.

Je zou zeggen, op een gegeven moment is het wel klaar met al dat asfalt storten toch?

Maar zo lang ik me kan herinneren, zijn er al die wegwerkzaamheden, waar je met een kippendrafje van 70 kilometer per uur strak tussen een links uitwijkende tientonner en een betonnen railing moet rijden, terwijl een ongeduldige Duitsert op je bumper klevert.

Nu hoorde ik dus van een van mijn medereizigers, dat die wegwerkzaamheden van generatie op generatie worden overgedragen. Dus vader werkte al op de A3 tussen Höchstadt en Geiselwind en de zoon doet dat nu ook.

Nu ja werken? Als je goed oplet, zie je dus eigenlijk nooit iemand iets doen bij al die wegwerkzaamheden. Misschien af en toe een verdwaalde bulldozer die wat stukken beton verplaatst, maar werken, dat gebeurt daar niet.

En dus komen die werkzaamheden nooit af. Het probleem wordt gewoon naar de volgende generatie verschoven. 

In Nederland doen veel organisaties hetzelfde met verzuim. Het verzuim wordt genegeerd, er wordt net gedaan alsof er geen probleem is, of de handen worden machteloos ten hemel gespreid omdat er toch niets aan gedaan kan worden. 

Ondertussen rijdt je organisatie in de derde versnelling, dicht op de bumper van de voorganger en heb je elke dag uren vertraging.

Wat nu als ik je vertel, dat dat helemaal niet nodig is? Dat er een manier is om vandaag nog met dat verzuimprobleem aan de gang te gaan? En dat dat in principe voor bijna elk verzuimprobleem kan?

Wat nu als ik je vertel, dat er geheime wegen zijn en dat dit prachtige zesbaans tussendoorweggetjes zijn, waar je gewoon vol gas in de vijfde versnelling kunt rijden en waar het toch ontzettend veilig is?

Waar er wel keihard wordt gewerkt aan jouw verzuimprobleem. Om dat zo snel mogelijk op te lossen. Maar dat niet alleen, om ook je medewerkers weerbaar te maken, omdat er volop ingezet wordt op hun inzetbaarheid.

Die weg bestaat. En hij begint door hier de eerste afslag te nemen naar onze arbodienst vragenlijst. Daar vul je een paar gegevens in over jouw organisatie en daarna bellen we je om die permanente opstopping voorgoed te verhelpen. Dit is de link.

Vul de arbodienst vragenlijst in >>>