Beste kwartierke van de dag
13 juli 2022 
1 min. leestijd

Beste kwartierke van de dag

Een paar weken geleden las ik deze quote van F.J. Shark.

"De sleutel tot succes bij alles wat je probeert, is niet om te werken als je gemotiveerd bent, maar juist om te werken als je ongemotiveerd bent."

De quote zette me aan het denken, dus ik zocht even op wie de beste man was.

Blijkt een schrijver te zijn van het boek 'How to be a jerk woman love'. Wat me niet echt een hoogstaand literair werk lijkt.

Tenzij je van dit soort dingen smult, kun je de rest van zijn werk denk ik wel vergeten. Maar deze quote zette me wel aan het denken. 

Want hoe makkelijk is het om ergens aan te werken als je gemotiveerd bent, als je vol goede moed bent, gepassioneerd over een onderwerp. Dat kost je geen enkele moeite toch?

Maar wat nu als je moe bent, omdat je een nacht ruk geslapen hebt. 

Of omdat je al drie dagen lang tussen eindeloze rijen dennenbomen aan het rijden bent richting je Noordpool-expeditie of zo, en alleen maar opgewarmde bonen uit blik eet. Dan vergaat de lust je wel toch?

In een ander boekje, 'The Boron Letters', dat een vader vanuit de gevangenis naar zijn zoon van 16 schreef, las ik ook dat als je een dag geen zin hebt, het beste wat je dan kunt doen, is om het toch gewoon 15 minuten te proberen. 

Meestal kom je dan toch in een flow en komt de zin dus vanzelf. 

Lukt het dan alsnog niet, dan is het tijd voor een hazenslaapje of een tijdje niksen. Je lichaam geef waarschijnlijk aan dat je rust nodig hebt en het is verrekte beter voor je om daar dan naar te luisteren.

Goed, tot zover de wijze les voor vandaag. Tijd om wat te gaan doen, lieve HR-strijder.

Want waarvoor is de vakantieperiode meer geschikt dan projecten op te pakken waar je steeds maar niet aan toekomt, of die je misschien steeds hebt uitgesteld?

Bijvoorbeeld het vinden van de juiste HR-software. Of dat nu salarissoftware is of juist een complete suite waarmee je alles op het gebied van HR in jouw organisatie kunt vastleggen.

Dat kan een taakje zijn waar je misschien helemaal geen zin in hebt, maar wat ineens heel leuk wordt als je er toch een kwartierke aan besteedt. 

Zeker als je dat kwartiertje besteedt aan het invullen van de HR software vragenlijst op onze website. Want daar komt precies uit wat je zoekt. 

Als je dat gedaan hebt, nemen we het van je over en zoeken we voor jou de drie beste leveranciers voor jouw vraag. Ik beloof je, dat je daarna hele leuke gesprekken hebt met aanbieders die jouw leven een stuk gemakkelijker gaan maken, vooral op de dagen dat je even geen zin hebt.

Op deze pagina vind je alle info:

>>> Help mij de beste HR software te vinden