Ben jij het type van de winterslaap of van de winterrust?
14 mei 2020 
2 min. leestijd

Ben jij het type van de winterslaap of van de winterrust?

Heel veel dieren houden in de koude maanden een winterrust.

Als het buiten vriest en er tijdelijk geen lekkere zalmhapjes in de rivier rond hupsen, dan gaat de beer bijvoorbeeld ff in de chris lee n’chillstand.

7 maanden lang maakt die zich niet zo druk over die paar kilootjes teveel, drukt 160 keer per dag op de snoozeknop en draait zich elke keer comfortabel om zijn berenas.

De egel gaat nog een stapje verder. Die gaat in winterslaap en ademt dan rustig een paar uur niet. Rolt zich met de stekeltjes naar buiten op in een nest van fijne herfstblaadjes en gaat een maand of zes onder zeil. Met een lichaamstemperatuur net boven het vriespunt.

Maar de überslaapkop van het heelal, dat is toch wel het beerdiertje. Die kan niet alleen een paar jaar achter elkaar maffen, maar overleeft ook rustig een temperatuur tussen de -150 en 270 graden celcius.

Zelfs als je hem afschiet in een ruimteraket is deze opperslaapbaas niet stuk te krijgen.

Heel veel mensen om jou en mij heen zijn nu ook in winterrust. En sommige verdenk ik van een heuse winterslaap. Die zijn ondergedoken in een diepe grot en wachten tot er weer genoeg te eten valt.

Of ze staan te wachten tot de bomen vanzelf weer tot in de hemel groeien en houden ondertussen hun hand op.

Ze begrijpen er maar niets van dat bomen ook wel eens hun blaadjes verliezen en dat bomen niet elk jaar gratis een kilootje eikeltjes op commando produceren.

‘Geef hier, oikel!’

Omdat je mijn hrm-tertainment leest, ben je zeker weten slimmer dan die naïeve slaapkopjes. En weet ik ook zeker dat je niet net uit je warme slaapholletje bent gekropen en het nu uitschreeuwt van ‘watskebeurt?

Nee, jij bent allang bezig met het sprokkelen en hamsteren voor de winter van volgend jaar, denk ik zo.

Jij hebt je plan klaar, weet waar je heen wilt en ziet je bedje graag ruim op tijd gespreid.

Jij komt dan ook niet voor onprettige verrassingen te staan, zelfs niet als je buurman de eikeltjes uit jouw geheime voorraad heeft gepikt.

Speciaal voor jou, de slimme hamster sapiens, en natuurlijk ook voor de slimme hamster sapiens in spé, heb ik deze week een speciaal aanbod.

Want deze week introduceren we het jaarprogramma van HR Masterminds. Dat is hét online opleidingsprogramma voor HR-professionals die vooruit kijken.

Dus, wil je dat wij je helpen elke maand beter te worden in jouw vak? Ga jij je volgende stap als HR-professional maken en werken aan Next Level HR?

Dan hebben we tijdelijk een superaanbod voor je.

Want als je je nu aanmeldt voor het jaarprogramma, dan krijg je:

  • 12 masterclasses over Next Level HR
  • Toegang tot de exclusieve online ledenomgeving van HR Masterminds
  • Alle masterclasses op video, mp3 en per slakkenpost bij je thuis

++++ plus tijdelijke bonus++++

  • 3 extra bonus masterclasses
  • Extra bonus masterclass over HR in crisistijd
  • Toegang tot alle opnames van de online vragensessies

Als je je nu aanmeldt voor het jaarprogramma, dan krijg je tot maandag 18:00 uur een korting van maar liefst 50% op de prijs van het jaarabonnement plus alle extra’s.

Je betaalt tijdelijk geen € 1.188,–, maar slechts € 597,–. En je krijgt ook nog eens vier bonussen ter waarde van € 297,– erbij.

Maar alleen als je vóór maandag 18:00 uur die hamsterwangzakken volstopt.

Bekijk hier alle details van de actie