Ben je tevreden met je gemiddelde?

Je bent een avondje in de kroeg om de hoek met vrienden. Er draait een lekker dansbaar nummertje, je hebt je nieuwe stappers aan, je haar zit goed en je hebt dikke lol. 

Een paar tafels verderop zit een clubje dames (of heren), ze zien er goed uit en regelmatig kijkt er een jouw kant uit. 

In de hoek zitten wat oudere mensen en er zitten wat stellen aan de andere tafeltjes. Aan de bar zitten ook nog een paar vaste stamgasten hard boven de muziek uit te kwetteren.

Al met al tel je een mannetje of 55. Een mooie afspiegeling van de maatschappij. 

Dan gaat de deur open en je gelooft bijna niet wie daar binnen stapt. 

OMG, is dat Bill Gates? Serieus?  Iedereen kijkt om en stoot elkaar aan. Is het echt? Hier in ons kikkerlandje? In deze kroeg, in deze provinciestad? 

Inmiddels zitten er 56 mensen in de kroeg. En behalve dat iedereen natuurlijk een handtekening van Bill wil, gebeurt er iets heel raars met jouw constatering dat deze kroeg een afspiegeling van de maatschappij is. 

Als eerste gaat de gemiddelde leeftijd natuurlijk gaat iets omhoog, want Bill is geen 20 meer. En ook afkomst en culturele normen en waarden zullen iets veranderen, plus de verhouding man versus vrouw. 

Maar wat er vooral gebeurt, is dat het gemiddelde inkomen stijgt. Met 1 miljard welteverstaan. 

Want dankzij Bil Gates is het gemiddelde inkomen van iedereen in deze kroeg zojuist met 1 miljard gestegen. 

Terwijl - de laatste keer dat je op je salarisstrook keek - er toch echt niet meer stond dan een paar duizend per maand. 

We hebben de neiging uit te gaan van gemiddelden, gemiddelde leeftijd, opleidingsniveau, salaris, verloop, maar wat heb je aan een gemiddelde als Bill Gates naar binnen loopt?

Wat heb je aan een gemiddeld mens als je je bedenkt dat er meer vrouwen zijn dan mannen. Want als je daar het gemiddelde van neemt, dan kun je je vast wel voorstellen dat dat er een beetje vreemd uitziet. 

Stel nu dat we het even hebben over het onderwerp slaap? 

Wat heb je eraan als een mens gemiddeld 8 uur slaap nodig heeft, als jij met luciferhoutjes onder je ogen naar beneden strompelt als je niet minstens negen uur onder zeil bent geweest?

Of andersom, als je na 6 uur de binnenkant van je ogen bekijken alweer helemaal fris bent?

Over slapen zijn nogal wat mythes, maar een feit is dat slaap nogal een individueel ding is. Een die een gigantische impact heeft op het functioneren van je medewerkers. 

Die het verschil maakt tussen topprestaties of ongelukken. En zelfs tussen burn-out of geen burn-out. 

Gelukkig kun je met een paar simpele aanpassingen de kwaliteit van slaap - van jezelf en je medewerkers - verbeteren. Zodat de prestaties van je werknemers omhoog gaan, burn-outs tot het verleden behoren en omzet en winst omhoog gaan. 

Dit zijn niet zomaar wat statements, maar de bijna magische woorden van Floris Wouterson, slaapexpert en schrijver van de bestseller 'Superslapen'. Hij doet al jarenlang onderzoek naar slaap en heeft de best practises voor je op een rijtje gezet.

Speciaal voor klanten van HR Navigator geeft Floris op 27 juni een online mini-workshop: 'Superslapen voor bedrijven'.

In deze workshop ontdek je:

  • Wat slaaptekort doet met jou en je team 
  • Waarom het vroegtijdig signaleren van slaapproblemen een goede voorspeller is van (langdurig) verzuim 
  • Wat de (economische) impact is van niet uitgeslapen medewerkers
  • Waarom slaap belangrijker is dan eten en bewegen samen
  • Inclusief persoonlijk slaaprapport t.w.v. € 107,--

De online mini-workshop is op 27 juni tussen 13:00 en 14:00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan via deze link:

Aanmelden voor de gratis workshop 'Superslapen voor bedrijven' >>>