Als de J niet meer in de maand zit
15 februari 2021 
2 min. leestijd

Als de J niet meer in de maand zit

Het is 15 februari, en na een week vol mooie winterschilderplaatjes regent het gewoon weer Oud-Hollands dat het zeikt. En ik ben dus nu echt helemaal klaar met al die dry january profeten.

Mijn stormparaplu, waar ik potdomme 50 piek voor heb neergeteld, houdt misschien wel de wind, maar niet de ijzelregen tegen en inmiddels ben ik nat tot aan mijn bilnaad.

En terwijl ik de windvanger voor me houd, glibber ik bijna een polsbreuk tegen een ranzige afvalbak bij de Plus.

Die is volgeplempt met halve broodjes frikadel en acute maagzuurdrankjes van de hangjeugd van tegenwoordig.

Als brave burgert van een halve eeuw oud, stoor ik me natuurlijk gelijk aan het gedrag van die onverschillige puistnekken. Ook omdat ik inmiddels bijna zo oud ben dat ik af en toe vergeet dat ik ooit ook jong ben geweest.

Maar net voordat het stoom piepend en fluitend uit al mijn gaten komt, is daar het illegale aanplakbiljet van Loesje. Dat hangt er al een paar weken.

En Loesje zegt vandaag tegen mij:

“JANUARI,

De J van jaag je dromen na 

zit weer in de maand”

En mijn stemming is gelijk om. Ook al is het al lang februari. Het zonnetje schijnt en de lucht is blauw.

En ik glibber snel door naar kantoor, om dit bericht met jou te delen.

Want misschien baal je van het weer, je baas, de regen, dat er nu al geen ijs meer ligt op het Tjeukermeer of gewoon van de wereld om je heen. Maar dat is nog geen reden om zelf te gaan zitten balen.

En daarom heb ik iets leuks, waarmee je vandaag nog je dromen na kan jagen.

Iets wat ervoor zorgt dat je met een frisse blik naar een onderwerp gaat kijken waar je misschien ook wel ontzettend van baalt. Namelijk jouw verzuimbeleid.

Want grote kans dat jij dat ziet als een noodzakelijk kwaad. Als iets wat nu eenmaal geld kost, maar waar geen pepernoot mee valt te verdienen. En hoe sterk die verzuimparaplu ook is, jouw beleid eindigt altijd met natte broekspijpen en soppende schoenen die daarna nogal meuren.

Maar dat hoeft dus niet zo te zijn. Want als je je verzuimbeleid goed inricht, kun je geld verdienen. Niet een beetje, maar heul veul.

Zoveel zelfs, dat als het je eigen geld zou zijn, je er flink wat dromen voor kunt najagen. Als je tenminste weet waar je moet zoeken.

En het goede nieuws is, dat is niet ver. Je hoeft er niet het dooi-ijs voor op, en je hoeft ook niet over de stoep te glibberglijen, want je kunt gewoon vanuit je luie stoel meedoen aan onze mini-training ‘Pegels verdienen met verzuimbegeleiding’.

In deze kakelgloedjenieuwe gratis online mini-training leer je:

✓ Hoe je knaken verdient met het zaaaaaiste HR-thema ooit

✓ Hoe het komt dat zoveel bedrijven jaar op jaar tonnen verzuimschade accepteren, omdat ze niet verder kijken dan hun neus lang is

✓ Wat klimaatontkenners en goedkope arbocontracten met elkaar gemeen hebben en wat jij vandaag anders kunt doen, zodat het verzuim gelijk een flink stuk afkoelt

Aanmelden voor de gratis mini-training ‘Pegels verdienen met verzuimbegeleiding’