Afrekenen met bloeddorstige HRM-consultants
Ik heb een zwak voor Lestat.
Lestat is een bloedzuiger, een hele foute. Die elke dag minstens een iemand vermoordt.
Een die zonder enige mores nogal gulzig het warme bloed van prachtig jonge vrouwen opdrinkt, waarna ze willoos sterven in zijn armen.
En daarna, zonder ook maar te knipperen met zijn ogen, als toetje nog een paar kleine kindertjes of een rijke bejaarde naar de andere kant laat overgaan.
Maar die, als het even tegenzit, ook ratten, vogels of geiten verslindt.
Lestat is een paar eeuwen oud, onsterfelijk en vampier. In zijn lange leven was hij charlatan, rockster, beroepskonkelaar en natuurlijk ook puissant rijk. Maar ook steeds meer ongeïnteresseerd, intens vilein en gewetenloos. En hij verloor langzaam zijn menselijkheid.
Avonden lang heb ik de vampierboeken van Anne Rice verslonden. Dat was nog ver voordat vampieren salonfähige furby-wezentjes werden die figureerden in puberromannetjes.
Maar eerlijk is eerlijk, ook de boeken van Anne Rice behoren tot de ‘grijpstuiverliteratuur’ die je eigenlijk alleen met een zaklamp onder de dekens moet lezen. Je bewondering daarvoor deel je zeker niet met intelligente HR-professionals.
Ware het niet dat onze HR-wereld ook nogal vol zit met bloedzuigers.
Zelfbenoemde vitaliteits-koeroes met geborduurde initialen in hun mouwen die je tot de laatste druppel leegmelken en daarna hysterisch lachend jouw kostbare nog warme bloed opdrinken in een kristallen glas.
Waarna ze op zoek gaan naar een volgend slachtoffer om te hypnotiseren.
HRM-consultants met kunstwerken op hun schoenen die jou als een slangenbezweerder betoveren met mooie woorden om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan, maar die maar één trucje kennen. Het vullen van hun eigen portemonnee.
Ik heb één manier om die betovering te doorbreken. Een manier om de bezweringen van deze HRM-charlatans op te heffen, zodat je weer vrij wordt in je keuzes. Zodat je niet langer hopeloos verliefd wordt op boze HRM-tovenaars en daarna willoos sterft.
Waarbij ik je leer hoe je voorkomt dat je je laat misleiden door gladde verkooppraat van sprookjesfiguren die je een droom verkopen, maar je een boze nachtmerrie vol enge monsters leveren.
Waarbij je zelf aan de slag gaat met het eeuwige leven van je medewerkers, of er in elk geval voor zorgt dat ze het volhouden tot ver na hun pensioen.
Want alleen jij en je medewerkers zijn de baas over duurzame inzetbaarheid en níet een of ander falend programmaatje vol vega-kroket-gimmicks of fluffy yoga apps.
Wil je eeuwig (of in elk geval langer) inzetbaar zijn, dan begint dat namelijk bij de basis.
En die basis leer je in de online minitraining Duurzame Inzetbaarheid. Die basis is trouwens heel menselijk en nogal nuchter.
De mini-training doe ik samen met Pauline Miedema en is een voorproefje van het nieuwe BG magazine Plus programma dat in januari begint.
De afgelopen twee keer zat deze training vol bloeddorstige HR-professionals die onze kennis tot de laatste druppel hebben opgezogen. Daarom doen we hem nu nog een keer, voor het laatst dit jaar, want daarna moeten we echt even bijkomen en gaan we ons voorbereiden op het jaarprogramma.
De training is 14 december, duurt zo’n 90 minuten, is gratis en je kunt je hieronder aanmelden:
Aanmelden voor de training Duurzame Inzetbaarheid in goede en slechte tijden