1 miljard ideetjes
08 juni 2022 
2 min. leestijd

1 miljard ideetjes

Tijdens ons leven hebben we één miljard bewuste gedachten, las ik van het weekend.

Dat zijn er in een gemiddeld mensenleven iets meer dan 35.000 per dag.

Ofwel 1463 per uur en maar liefst 24 per minuut. Een per - pak-um-beet - twee en een beetje seconde.

Feitelijk staat je hoofd dus nooit stil. Gelukkig hoef je met de meeste dingen die zich in je hoofd afspelen niet zo veel.

Toch is het goed af en toe even bewust stil te staan bij zo'n gedachte. Of jezelf een vraag te stellen en daar dan iets langer dan een paar seconden bewust over na te denken.

Stel jezelf de komende tien minuten bijvoorbeeld eens de vraag: Hoe tevreden ben ik eigenlijk met mijn arbodienst?

Wat vind je van de samenwerking? Hoe is het met het ziekteverzuim? Is dat gestegen of gedaald, of is er sprake van een ander soort verzuim? Bijvoorbeeld veel meer lang, of juist frequent verzuim? Hoe vaak heb je contact met ze en waar heb je het dan over? Hoe goed zijn de afspraken en kloppen die nog steeds, of is er iets veranderd?

En? Ben je heel tevreden? Als dat zo is, dan is dat perfect natuurlijk.

Maar toch. Wat zou je dan nog meer kunnen doen? Bijvoorbeeld op het gebied van preventie? Of door aan je arbodienst te vragen of zij nu al trends zien waar je misschien vandaag geen last van hebt, maar morgen wel?

En wat als je eigenlijk niet helemaal tevreden bent? Moet je dan gelijk het contract opzeggen en in het grote boze arbo-bos een nieuwe arbodienst zoeken?

Of kun je door eerst met elkaar om tafel te gaan betere afspraken maken? Is jouw situatie veranderd, waardoor de huidige afspraken gewoon niet meer werken en is het tijd voor nieuwe?

Maar stel dat je dat hebt geprobeerd. Wat nu als je ontevreden bent en je er toch niet uit komt. Omdat je verzuim torenhoog is en het maar niet lukt dit naar beneden te krijgen, ondanks duizenden euro's die je uitgaf aan dure verzuimtrainingen voor leidinggevenden bijvoorbeeld...

Of omdat je verplicht bent om aan te besteden en het maar niet lukt de juiste partijen aan tafel te krijgen. Of omdat je arbodienst gewoon te weinig capaciteit heeft en je soms twee maanden moet wachten op een spreekuurtje met een bedrijfsarts.

Of gewoon omdat je vraag is veranderd en je huidige aanbieder daar niet mee uit de voeten kan...

Dan is het misschien een gedachte om eens aan te haken bij onze workshop Inkoop Arbodienstverlening en Preventie op 23 juni om 13:30 uur.

Daarin vertellen Marco en ik je alles wat je moet weten om een nieuwe arbodienst te selecteren. En ook...

  • Welke 5 valkuilen er zijn als je op zoek gaat naar de beste arbodienst.
  • Hoe je voorkomt dat je verkeerd ingerichte arbobeleid je tienduizenden euro's kost.
  • 5 niet te missen feiten en fabels over arbodienstverlening die niemand je vertelt.
  • Hoe je door alle glimmende folders en verkooppraatjes van arbodiensten heen prikt, zodat je nooit meer een verkeerde arbodienst kiest.
  • Hoe je in 3 simpele stappen direct aan de slag kunt met preventie en duurzame inzetbaarheid en zorgt dat het ook echt werkt.
  • Waarom gratis arbo niet bestaat en zelfs niets anders is dan een fopcontract, met teleurstelling, frustratie en een vette rekening als resultaat.
  • De 3 redenen waarom het eigenregiemodel zelden meer werkt en zelfs zorgt voor honderden miljoenen extra schade voor de BV Nederland.

Na de workshop weet je genoeg om zelf aan de slag te gaan met je zoektocht, of je laat ons jou helpen. Aanmelden doe je via deze link:

>>> Aanmelden gratis workshop Inkoop Arbodienstverlening en Preventie